Skillnaden mellan Allopathic och Osteopathic läkare
Allopathic vs Osteopathic läkare

Det finns två huvudsakliga typer av medicinsk praxis. En kallas osteopati och den andra är allopatiskt. Osteopater är också kända som uppgifter medan Allopatiska physicians betraktas som minidiskar.

De tidigare (osteopatiska läkare) får utbildning om manuell medicin. Disciplinen själv har utvecklats runt 1874 av Dr Still. Han utvecklade osteopati på grund av fel i vissa läkare (under sin tid) vid behandling av sina barn och hustru som alla dog på grund av en viss sjukdom. Han centrerad sedan sina ideal till kroppen 's egen läkande förmåga.

Vissa osteopatiska tekniker inkluderar blotta återanpassa eller ompositionering av människokroppen för att minska smärta och förbättra den allmänna styrsystemets funktion. Ändå är denna disciplin nu allmänt accepterat att vara något en del av medicinen. Även om många förespråkare av moderna allopatiska medicinen fortfarande inte godkänner sådan.

Osteopater genomgå en omfattande OMM (osteopathic manipulativ medicin) utbildning, där tyngdpunkten ligger på muskler och ben, och hur dessa system påverkar den allmänna hälsan och välbefinnandet för den enskilde. Denna utbildning är i grunden jordad till filosofier av osteopati som inkluderar att se symptomen hos patienten 's sammanhang och ser patienten som helhet individ. Ett bra exempel är när en person klagar över andningssvårigheter. Läkaren grundad på osteopatiska filosofier försök att titta på patienten som en hel människa och bedömer om patienten kan ha vissa avvikelser i spinal krökning som gör symptomen visas.När det gäller omfattningen av praxis, MD eller allopatiska läkare delar flest privilegier över hela världen som de får en bredare väg att utöva läkaryrket jämfört med DOS. Osteopater har begränsat praktiken rättigheter i vissa länder som Irland. Men i USA ensamt båda typerna av läkare kan njuta öva sina båtar på ett obegränsat sätt.

De behandlingsmetoder uppmuntras av osteopatiska läkare är i allmänhet smärtfri som räknaren stam och släppteknik myofasciella. Allopatiska medicinen uppmuntrar radikala metoder som ofta invasiva i naturen. Dessa tekniker är inriktade på direkt motsatta själva sjukdomen.

Även DOS och MD båda tillstånd att utöva läkaryrket, de skiljer sig fortfarande från varandra eftersom:

Osteopater är förespråkare för smärtfri behandlingsmetoder till skillnad allopatiska läkare.

Osteopater är kopplade mer på teorin om rörelseapparaten.

Osteopater har mindre frihet medicinsk praxis jämfört med allopatiska läkare.

Majoriteten av befolkningen numera ingjuta en större förståelse för allopatiska läkare jämfört med deras osteopatiska motsvarigheter som ibland betraktas som 'läkare för kvacksalveri.'