Skillnaden mellan steroider och kortikosteroider



Steroider vs Kortikosteroider

Det finns en markant skillnad mellan steroider och kortikosteroider. Även om det har varit en hel del uppgifter som lämnas ut om farorna med steroider, har det också varit mycket lite information släpptes om hälsoeffekter av kortikosteroider. Pressmeddelanden som omger den eventuella användningen av steroider av professionella idrottsmän får en hel del uppmärksamhet, och ofta ger oss intrycket att något steroidrelaterade är dålig.

Kortikosteroider är utformade för att bidra till att minska kroppen 's inflammation. Väldigt ofta förskrivs till personer med kroniska inflammatoriska tillstånd, inklusive astma, och andra kroniska lungproblem. Steroider är en konstgjord version av det naturliga hormonet, är det främst män. muskeltillväxt i kroppen orsakas av den naturliga formen av hormonet. Steroider orsaka ytterligare och onaturliga muskeltillväxt.

Eftersom det är ett hormon, det finns några ganska allvarliga biverkningar när det gäller användningen av anabola steroider. Ansiktshår växer ofta snabbare och tjockare, även om användaren är kvinnor. Body mass utvecklas i en mycket snabbare takt.

Kortikosteroider är inte kapabel att producera bättre prestanda när det gäller friidrott, om idrottaren lider av astma, och behandlas med ett recept. I sådana fall skulle det enda prestandaförbättring vara direkt relaterad till förmågan att andas mer bekvämt och effektivt. Steroider, dock är en sko-in för att förbättra prestandan i idrott, från hastighet till uthållighet till klarhet.



Användningen av steroider kan orsaka sexuella prestandaproblem, och kan leda till missbildningar. Kortikosteroider är inte kända för att orsaka problem när det gäller sexuell aktivitet, och är inte kända för att avsevärt öka chanserna att utveckla fosterskador.

Användningen av steroider i allmänhet är oreglerad. Det köps i stort sett på samma sätt någon illegal substans köps och används hemlighets. Kortikosteroider kräver inte mycket sekretess och används öppet. De förvaltas av en läkare, och därför är det svårt, från en avsiktlig handling, att drabbas av konsekvenserna av för mycket av läkemedlet i systemet. Steroider kan oavsiktligt doseras när kroppen 's tolerans börjar utveckla, leda idrottsman eller individen att tro att de behöver farligt höga halter.