Skillnaden mellan ampicillin och amoxicillinAmpicillin vs Amoxicillin

Ampicillin och amoxicillin är antibiotika och är ganska lika i sin grundläggande sammansättning. ? Amoxicillin är bättre känt läkemedel och läkemedel som vanligen säljs på marknaden som Amoxil, Dispermox och Alphamox. ? Det är ett B laktamantibiotikum som används för behandling av bakterieinfektioner. ? Eftersom det är lättare absorberas av det mänskliga systemet är läkemedlet mer populära för användning på marknaden. ? Ampicillin är också en beta-laktamantibiotikum som är populär för behandling av bakteriella infektioner och säljs på marknaden som Omnipen, Polycillin och Principen. ? Denna typ av läkemedel är också i stånd att penetrera grampositiva bakterier och i vissa fall den gramnegativa. ? Men med Amoxicillin, fungerar den genom att förhindra syntesen av bakterie väggar som kommer att omge och skydda dem. ? En annan stor skillnad i kompositionen är att Ampicillin noteras att ha dessa aminosyror som kommer att invadera de bildade membranen i gramnegativa bakterier.

Amoxicillin fungerar genom tvärbindning av de linjära peptidoglykan polymerkedjorna i cellväggen hos grampositiva och negativa bakterier. ? Således, försvagar det försvaret av de invaderande ämnen som gör en person svag och sjuk. ? Å andra sidan, den Ampicillin arbetar mot enzymet transpeptidas, som är en grundläggande komponent behövs av bakterier till från de membran som omger dem. ? I själva verket är funktionen av de båda läkemedlen för att förhindra membranen hos bakterierna från fullt bildar så att antikropparna i det humana immunsystemet kan penetrera dem och ta bort dem. ? Bakterier av sig själv kan inte överleva inuti människokroppen utan skyddande väggar som omger det.

När det kommer till dosering och intag, är ampicillin tagen med 250 till 500 mg tabletter fyra gånger på en dag för ca 7 till 14 dagar beroende på receptet som anges av den behandlande läkaren. ? På den sida, den Amoxicillin fungerar bra när det tas tillsammans med 500 mg tabletter vid varje åtta timmar eller 875 mg för varje 12 timmar, beroende på infektionens svårighetsgrad. ? För behandling av gonorré, föreslås det att amoxicillin bör ses som 3g lika bra som en dos medan ampicillin bör vara cirka 3. 5 gram dos tas med probenecid.När du tar antibiotika, är det viktigt att du ta råd av din läkare till noteringen. ? Om du miste om ett intag, är det viktigt att du fångar upp med det. ? Å andra sidan är det aldrig rekommenderas att ta dubbel dos av droger bara för att kompensera för den förlorade piller eftersom detta kan leda till överdosering. ? Om du inte kan komma ikapp den missade piller, hoppa över den dos helt och gå vidare till nästa schema.

Sammanfattning:

1. Ampicillin säljs på marknaden som Omnipen, Polycillin och Principen medan Amoxicillin säljs som Amoxil och Dispermox
2. Amoxicillin fungerar genom tvärbindning av peptodoglycan polymerkedjorna medan Ampicillin arbetar på enzymet transpeptidas som bildar membranen som skyddar bakterierna.