Skillnaden mellan datortomografi och datortomografiCT Scan vs CAT Scan

Diagnostiska prov utförs för att upptäcka eventuella onormala händelser som sker i den mänskliga kroppen. Många förfaranden som MRI, röntgen och diverse andra skanningar kan tydligt ge läkare och läkare lika, intrycket av sjukdom progression och prognos av vissa sjukdomar. I detta avseende är det CT-Scan en av de mest populära skannings tentor utförs idag. Emellertid har detta förfarande varit ofta förväxlas med så kallade datortomografi. Så skiljer sig dessa två prov?

Svaret är nej. Historiskt sett var detta samma förfarande först känd som EMI scan, på grund av den plats där den ursprungliga utrustningen har utvecklats att vara en del av EMI företaget.

Icke desto mindre, både CAT- och datortomografi hänvisar till samma typ av diagnostisk undersökning. Det bara så hände att en term användes tidigare, och den andra var bara nyligen myntade som mer acceptabelt sikt. Datortomografi är nyare sikt medan CAT scan är den äldre termen. Datortomografi är helt känd som 'Computed Tomography', medan datortomografi, i sin helhet, är 'Computed Axial Tomography'. I vissa referenser, kan CAT också vara en akronym för 'datoriserad axiell tomografi', men det är fortfarande hänvisar till samma sak. Det finns fortfarande en hel del läkare som föredrar att använda termen datortomografi, eftersom, som de säger, är det tidigare begreppet kända av massorna, och är redan med majoriteten 'gemensamma kunskap.

Datortomografi, eller datortomografi, fungerar nästan på samma sätt som dagens moderna röntgenstrålning. Den enda hävstångseffekt som det har under de senare, är att det sysselsätter flera röntgenstrålar för att avge en tvärsnittsavbildningsteknik. Detta gör det nämnda förfarandet är mer pålitlig i spotting abnormiteter, i motsats till den vanliga röntgenförfarandet. CT-scanning visar en 3D-bild av kroppshåligheten som undersöks.Datortomografi, i allmänhet används i första hand för medicinsk bildbehandling som stödjer eller hjälper fastställa diagnos av en viss typ av sjukdom, efter mer primitiva diagnostiska prov har utförts, liksom röntgen och standard ultraljud (ultraljud). CT-scanning, numera kan hjälpa till att upptäcka hjärnskador, blödning i kroppshåligheter, blodproppar, stroke, dolda tumörer, hydrocefalus (större hjärn hålrum), ben missbildningar, vävnadsskada, blodkärls blockeringar, och även styra nålen i en hjärnvävnad biopsi.

Sannerligen, CT, eller datortomografi, har varit ett viktigt diagnostiskt förfarande som kontinuerligt bidrar till att förbättra livet för män i dag. De skillnader som de två begreppen delar är:

1. Den ena är en äldre term, medan den andra är en nyare namn. I detta avseende är datortomografi den äldre sikt jämfört med datortomografi.