Skillnaden mellan Fever Blister och kalla sårFeber Blister vs Cold Sore

När en individ, oftast en kvinna, kontrakt herpesviruset, är en sårbar för en feber blister eller munsår. Dessa kommer att sätta en risk för den enskilde och människorna omkring honom eller henne eftersom det är mycket smittsam vid utbrott skede.

En feber blister eller munsår är precis samma. Det är dock skiljer sig från kräfta sår eller sår i munnen. Munsår uppstå inuti munnen medan feberblåsor uppträda utsidan av patientens 's mun särskilt runt läpparna, ansiktet, och nära mynningen.

Feber blåsor och munsår orsakas av ett virus. En patient får det genom kyssar och genom överföring av viruset från saliven av en person som har det också. Det finns fem stadier av blåsa eller munsår bildning. Processen för bildandet av att ha ett munsår tar cirka 8-12 dagar.

Det första steget är stickningar scenen. I detta skede kommer patienten uppleva en stickande eller ömhet på det område där munsåret skulle bryta ut så småningom. Blåsan skede kommer härnäst eftersom det finns en uppenbar bildandet av vätskefyllda pus på munnen området. Det tredje steget är sår scenen. I detta skede skulle blåsor bryta och sedan sår. I denna fas är munsåret mycket smittsam och smärtsamt. Nästa är skorpbildning steg i vilket munsår kommer så småningom skorpa och har en torr bildningen av såret på grund av en brist på fukt. Det finns också en ökad risk för blödning vid detta stage.The sista steget är den helande skede där ärren kommer att lösa på egen hand vanligen utan att lämna ärr bakom.För att förhindra överföring av detta virus till andra och till andra delar av kroppen, en person som är smittad måste alltid tvätta sina händer för att förhindra kors infektion av viruset. Antivirala läkemedel som ordinerats av läkare kan behandla denna sjukdom, men inte helt bota den. De kan bara undertrycka den för en stund. När immunförsvaret är svagt, det finns en chans att en ny eruption av detta virus i kroppen. För smärta, kan smärtstillande medel förskrivas.

Sammanfattning:

1. Feber blåsor och munsår är bara samma ord.
2. Det finns fem stadier av bildning upp till läkning som vanligtvis sker mellan 8-12 dagar.