Skillnaden mellan Braxton Hicks och kontraktionBraxton Hicks vs Kontraktion

Att vara gravid kan vara obekvämt, det ögonblick en kvinna uppfattar hon upplever förändringar i hennes kropp. Hon kommer att uppleva graviditetsillamående och yrsel, matbegär och illamående, värk och smärta. Dessa graviditet symptom kommer vanligtvis försvinna när barnet växer, i andra eller tredje trimestern, men kommer att ersättas av obehag av en växande mage.

Den gravida kvinnan kommer också att börja känna sammandragningar. Om kände den tredje trimestern eller den sista månaden av graviditeten, kan det vara ett tecken på arbetskraft men om kändes under tidigare månader, kan det vara falsk arbetskraft. Denna falska arbetskraft kallas Braxton Hicks sammandragningar. Nedan listas egenskaperna hos Braxton Hicks sammandragningar och verkliga sammandragningar.

Braxton Hicks

Braxton Hicks sammandragningar är också kända som falska arbetskraft eller praxis sammandragningar. De kände runt den andra eller tredje trimestern av graviditeten. Den gravida kvinnan kommer att känna spridda uteruskontraktioner som är oregelbundna och hon kommer också att känna kramper.

Dessa sammandragningar är smärtfri och orsakas av skärpning av livmodern muskler. De pågå i cirka två minuter och studier tyder på att de förekommer i förberedelse för själva arbetet.

En gravid kvinna bör vara väl hydrerad eftersom uttorkning kan leda till en falsk sammandragning. Hon bör ha tillräckligt intag av vätska för att förhindra eller mildra Braxton Hicks sammandragningar.

Andra aktiviteter som kan lindra obehag av Braxton Hicks är; liggande på vänster sida, en förändring i rörelse, rytmisk andning och täta urinträngningar.Kontraktion

En sammandragning eller sammandragningar är rörelsen av livmodern som en del av förlossning. Vid början av arbetskraft, sammandragningar upplevs som börjar med bara en liten smärta och fortsätter att öka som arbetskraft fortskrider. I början av arbetskraft, värkarna är kort men kommer att bli längre som arbetskraft intensifieras. Detta orsakas av frisättningen av oxytocin in i kroppen.

När värkarna är kännbara, är det nödvändigt att känna till orsaken, eftersom det kan vara en falsk sammandragning. Vissa aktiviteter som sex kan leda till sammandragningar och det gör en full blåsa. Om sammandragningarna har ett mönster och ökning i intensitet då de är verkliga sammandragningar.

Det bästa man kan göra under värkarna är att gå på en promenad och flytta runt. Kom bara ihåg att när arbete kommer värkarna inte att försvinna och istället kommer att bli mer smärtsam.

Sammanfattning

1. Braxton Hicks sammandragningar är inte smärtsam, medan riktiga värkar är smärtsamma och smärta ökar som arbetskraft blir mer intensiv.
2. Braxton Hicks sammandragningar kan orsakas av sexuell aktivitet eller en full blåsa, medan en riktig sammandragning orsakas av uppkomsten av arbetskraft.
3. Braxton Hicks sammandragningar är oregelbunden, medan riktiga värkar kommer med jämna mellanrum och har ett mönster.
4. Braxton Hicks sammandragningar kommer att försvinna med promenader eller ändra positioner, medan verksamheter som inte kan lindra smärtan i reala sammandragningar, utan smärtan ökar.