Skillnaden mellan aids och sexuellt överförbara sjukdomarAIDS vs STDs

Jämföra AIDS med sexuellt överförbara sjukdomar är som att hitta ut skillnaden mellan Colgate och tandkräm. Ja, för att uttrycka det enkelt aids är bara ett av de många typer av sexuellt överförbara sjukdomar. Således är AIDS en STD, men inte alla sexuellt överförbara sjukdomar är AIDS.

Helt känd som sexuellt överförbara sjukdomar, sexuellt överförbara sjukdomar är sjukdomar som är mer sannolikt att överföras från människa till människa genom sexuella handlingar, oavsett vilken väg görs (oralt, analt eller vaginalt sex). Sedan länge sedan, har sexuellt överförbara sjukdomar också varit känt med ett alternativt namn på VD eller veneriska sjukdomar. Men i de senaste tiden, är sexuellt överförbara sjukdomar som nu kallas STIs eller sexuellt överförda infektioner. Detta ger en sannare mening åt sin natur eftersom inte alla dem som är smittade med sexuellt överförbara sjukdomar har sjukdomen, men de 're ganska smittade eller bära virusen bara.

Under STD, det finns många olika under sjukdomar som klassificeras utifrån den etiologiska orsaken. För sexuellt överförbara sjukdomar som är bakterier i naturen, dessa inkluderar chancroid, klamydia, granulom inguinale, gonorré och syfilis. För svampinfektioner, finns det ljumsksvamp och candidiasis. Ju fler olika STD former omfattas av viral kategori som viral hepatit, herpes simplex, HPV (humant papillomvirus), MCV (mollusker virus) och naturligtvis AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome). För parasit sexuellt överförbara sjukdomar, skabb och krabba löss (krabbor) tillhör en sådan. Och slutligen, för protozoer STD där 'är bara ett' 'trichomoniasis.

AIDS är att inte förväxlas med HIV eftersom de senare är det virus som orsakar aids. Detta syndrom eller sjukdom kan vara ett resultat av att ha haft kontakt med könsvätskor som saliv (även om relativt sällsynt), sperma och slidsekret. Dessutom kan AIDS också tolkas som en av de stadier av sjukdomen. Om cancer har en steg 4, då aids har en terminalt stadium som kallas på samma sätt '' AIDS.Läget för överföring eller medlen för avtals sexuellt överförbara sjukdomar och aids är mer eller mindre densamma. Bortsett från kön, dela med sig av nålar, blodtransfusioner, amning och även processen för förlossning kan alla sända AIDS och STD virus eller bakterier.

1. STD är en mer allmän term som omfattar AIDS eftersom de senare är bara en typ av STD.

2. Vissa sexuellt överförbara sjukdomar är botas och kan hanteras lätt medan AIDS är onekligen obotlig och är svårare att hantera.