Skillnaden mellan Män 'hjärna och kvinnor' hjärnaMän 'hjärna vs Women' s Brain

Veta skillnaden mellan män 's och kvinnor' s hjärnor skulle inleda en annan flammande brinnande argument som säkerligen skulle ansluta till frågan om vilka kön gjordes överlägsen. Men det är på grund av just denna anledning som att veta skillnaden mellan män 's och kvinnor' hjärnor blev mycket intressant och roligt. Vetenskapliga människor, psykologer, författare och läkare har alla dragit ut anatomiska, fysiologiska, yttre, inre, och andra faktorer att ta reda på vad som verkligen skiljer varandra isär.

Lägg märke till hur män är så skickliga med vägbeskrivningar och mekaniska saker medan kvinnor är mer bekant med känslor och kommunikation. Dessa egenskaper och många fler kommer att belysas i de 10 skillnader som sätter män 's hjärnor bortsett från kvinnor' s. De 10 skäl är: mänskliga relationer, vänstra hjärnhalvan mot båda halvkloten, matematiska förmågor, reaktion på stress, känslor, hjärnans storlek, språk, smärta, känslighet för störningar, och spatial förmåga. För ytterligare förklaringar, läs vidare.

Män 'hjärnor, till att börja med, är 11% större än kvinnor' s hjärnor. Detta faktum bevisas eftersom män behöver fler nervceller att räcka för sina stora muskler och stora kroppsstorlek. Män har också visat sig vara mycket skicklig i sina spatiala förmågor där de förvärvas med förmågan att tolka former och alla dess dynamik. Inte bara det, på grund av nivån av testosteron som män 'hjärnor släpp, män tenderar att ha svaret kallas kamp eller flykt när det gäller att reagera på alla former av stress. Män' s hjärnor är också större i det område som kallas sämre -parietal lobule eller IPL, vilket gör dem mer skickliga i matematik jämfört med kvinnor. Och slutligen, visste du att män är mer mottaglig för vänster aktiviteten i hjärnan? Detta gör dem starkare på uppgiftsorienterade aktiviteter eftersom tillvägagångssättet använder problemlösning. Men bortsett från dessa positiva sidor av män, de också misslyckas på vissa kategorier där kvinnor är mer kompetenta. Dessa kategorier omfattar språk (endast män process språk dominant i en del av hjärnan), mänskliga relationer (där män endast fokuserar på uppgiftsorienterade aktiviteter gör dem mindre pratsam och mer isolerade), känslighet för störningar (där män är mer benägna att ha dyslexi, ADHD, Tourettes 's syndrom och autism).

Kvinnor 'hjärnor, å andra sidan, gör det möjligt för dem att bearbeta både höger och vänster hjärnhalva, vilket gör dem närmar problem med kreativitet och känslighet. På grund av hur kvinnor använder båda delarna av hjärnan, det gjorde dem mer effektiva i att kommunicera till andra som använder ton, empati och känslor. det är därför kvinnor i allmänhet mer bundna med alla andra (av båda könen) än män. Inte bara det, kvinnor är mer skickliga i språkbaserade ämnen och språk associera tänkande. detta beror på att de två delarna av hjärnan som ansvarar för språk har visat sig vara större hos kvinnor än hos män. detta gynnar även kvinnor i det långa loppet eftersom det något skyddar dem från stroke. vid reaktion på stress, kvinnor närma sig den med 'tenderar och bli vän' strategi. Detta beror på att kvinnor 'hjärnor producerar mindre testosteron och mer östrogen när stressen uppstår. Hormonet östrogen bränslen oxytocin (lugnande och vårda hormon). När det gäller känslor, kvinnor också visat sig vara mer skickliga än män. Detta beror på att kvinnor har en större djup limbiska systemet. Detta gör det möjligt för kvinnor att uttrycka sina känslor mycket väl och har en djupare anslutning till andra. Men kvinnor 's hjärnor gör dem mottagliga för mer smärta än män som kräver en högre dos av morfin om behov uppstår. Det gör också kvinnor mindre skicklig i rumsliga aktiviteter eftersom deras parietal regionen är tjockare än män' s. Kvinnor 'känslomässiga kvoten gör dem också mer benägna att depression.

SAMMANFATTNING:1. Män 's och kvinnor' hjärnor visar betydelse skillnaderna i egenskaper av båda könen.

2. Män har större hjärnmassa jämfört med kvinnor, eftersom de behöver mer neuroner för deras större kroppsbyggnad. 3. Kvinnor 'hjärnor, å andra sidan, gör det möjligt för dem att bearbeta båda sidorna av hjärnan vilket gör dem mer känsliga med sina känslor och kreativa med sin produktion.

4. Nivån på lugnande hormon som kallas oxytocin drivs med östrogen att kvinnor klara upp stress lättare än män eftersom män 's hormon som kallas testosteron, blockerar lugnande hormon när stressen uppstår.

5. Män är mer skickliga i matematik eftersom deras IPL är större medan kvinnor är mer skickliga i språk och kommunikation, eftersom de kan behandla på båda sidor av hjärnan.