Skillnaden mellan herpes och CankerskavHerpes vs Cankerskav

När människor får sjukdomar, kommer det i sitt sinne vad de borde ha gjort för att undvika det. Således är det för sent för en att tänka på vad de borde ha gjort. Herpes och Cankerskav är inte något som vi normalt skulle ha, men resten av befolkningen kan få det dagligen. Låt oss undersöka skillnaderna mellan de två.

Herpes är en förutsättning orsak av herpes simplex virus. Det finns två typer av virus, HSV 1 och HSV 2. HSV 1 orsakar orala, ansikte och hals infektioner medan HSV 2 orsakar vaginala och anus infektioner. HSV kan fått genom muntlig kontakt via kroppsvätskor som kan göra det möjligt för viruset att komma in pauser i huden, i slemhinnor såsom tandköttet. Det kan också överföras via hud-mot-hud kontakt i vilken det finns en skada i huden, i vilket viruset kan tränga in.

Kräfta sår, å andra sidan, är en typ av munsår. Den kallas också en aftösa sår, afte, eller Sutton 'sjukdom. Cankerskav uppenbart smärtsamma sår i munnen eller i andra slemhinnor såsom halsen. Denna orala tillstånd förekommer ofta hos kvinnor snarare än män. Cankerskav har tendens att återkomma. det finns olika typer av kräfta sår som kan klassificeras som mindre sår, stora sår och herpetiform sår som är den mest smärtsamma typen och uppträder under vuxenlivet och bland kvinnor. orsaken till kräfta sår är fortfarande okänd, men det finns studier som säger att stress, äta citrusfrukter, trauma, immunsystemet reaktioner, vissa vitaminbrist bidrar till utvecklingen av kräfta sår.

Herpes behandlas med antivirala läkemedel. Men när du 're smittade, stannar viruset i kroppen, och det finns en stor chans att ett återfall av sjukdomen. Antivirala läkemedel endast att dämpa viruset så återfall är möjligt. Det kan förhindras genom att avstå från sex eller hålla sig till en partner. Kyssa en person och ha sex med flera partners kan öka risken för att få viruset.Kräfta sår, å andra sidan, är behandlade med analgetika, med vitaminer såsom vitamin C och vitamin B12, och andra former av läkemedel för att påskynda läkningen. Cankerskav kan lindras genom gurgling med varmt saltvatten och vissa munvatten. Den kan förebyggas genom att ha en god munhygien, dricka tillräckligt med vatten och med vitaminer.

Sammanfattning:

1. Herpes orsakas av herpes simplex-virus under det att orsaken till kräfta sår är fortfarande okänd.
2. Cankerskav kan helt behandlas, men herpes kan endast undertryckas.
3. Cankerskav uppenbart smärtsamma sår i munnen medan herpes har flera tecken och symtom såsom sår på läpparna, smärtsamma och svårigheter att svälja, och mycket mer. 4. Herpes kan förebyggas genom att hålla sig till en partner och undvika flera sexpartners.