Skillnaden mellan en slempropp och en urladdning en slempropp vs en urladdning

Under graviditet, är en slempropp, eller också känd som en cervical slemproppen, en kontakt som fungerar som ett sigill eller en barriär för livmodern, ett ihåligt organ, håller fostret under graviditeten. Föreställ dig en kork ansluten till en vinflaska. Korken är slemproppen medan vinflaskan är livmodern. Funktionen hos den slemproppen förhindrar angrepp och penetration av oönskade organismer, såsom, bakterier, virus och parasiter in i livmodern. Sålunda skyddar den barnet.

En flytningar, å andra sidan, är annorlunda. Under graviditeten finns det normalt, luktfri och vitaktig utsläpp kallas leukorrhea som också förekommer före graviditeten. Detta beror på en ökad produktion av kvinnliga hormoner såsom östrogen. Den flytningar är också på grund av att ett ökat flöde av blod till vagina. Urladdningen består huvudsakligen av ämnen från livmoderhalsen och vaginala väggarna.

Slemproppen görs också av cervical sekret som bildades för att bli en barriär under tidig graviditet. Om det 's fostret' tid att komma ut ur livmodern, genomgår livmoderhalsen en term som kallas utplåning och utvidgning. I utplåning, blir livmoderhalsen tunn, vilket gör att slemproppen att utvisa. Slemproppen ser ut som en äggvita och kan ha anstrykning av blod. Men under graviditeten, är slem tjock i sin koncentration. Det är också öppet i färg och mycket klibbiga. Men återigen, på den senare delen av graviditeten och innan arbetskraft, slemproppen upplöses och kan presentera sig som en plugg själv eller en ökad och kontinuerlig urladdning för ett par dagar. När detta händer, blir arbets oundviklig. Den gravida kvinnan måste föras till sjukhuset direkt.

Även om det 'är ganska svårt att särskilja om det' är en slempropp eller bara en vanlig flytningar, det 'är fortfarande bäst att ringa din OB / Gynekologer för en bedömning och kontroll för dig och ditt barn' s välfärd. Du bör också kontakta din läkare om det 'är ännu inte den månad då din tid på arbetskraft, eftersom detta kan tyda på för tidigt värkarbete samt om ansvarsfrihet blir vattnig eller blodig.

Följande utsläpp måste också rapporteras: Om det är en luktfri och vitaktig utsläpp som kommer ut ur slidan, är det förmodligen en svampinfektion. I svampinfektioner det finns smärta vid samlag eller urinering, ömhet och klåda. Om det finns en fiskliknande lukt efter sex, så ska du misstänker en bakteriell vaginos. Om det finns en grönaktig eller gulaktig ansvarsfrihet som är inte trevligt att näsan, misstänker en trichomoniasis. Det är en form av STI eller sexuellt överförbara infektioner.Sammanfattning:

1.

En slemproppen kan ses inuti livmodern skydda den från oönskade organismer medan en flytningar kan ses från livmoderhalsen.
2.

En slemproppen upplöses innan graviditeten. En flytningar inträffar vid olika faser av graviditeten upp till post partum steget.
3.