Skillnaden mellan Herpes en och Herpes 2Herpes 1 vs herpes 2

Herpes är en form av STD, eller sexuellt överförd sjukdom, som orsakas av HSV-1, eller herpes simplex 1 och HSV-2, eller herpes simplex 2, virus. Herpes simplex 1 är den främsta orsaken till orala infektioner, visar manifestationer under huden vävnaderna runt och i munnen. Manifestationer av herpes simplex 2 dyker upp i underlivet. Båda dessa infektioner är mycket smittsam. Det approximeras att omkring 50 procent av befolkningen har utsatts för dessa sjukdomar innan de når vuxen ålder.

Dessa virus överförs i samband med kontakt med infekterade personer, men inte nödvändigtvis genom direkt samlag. All kontakt oral eller hud mot hud kan sprida dem. Patienter med dessa sjukdomar måste undvika att röra sina läppar eller hudskador att förhindra överföring av infektioner. De måste avstå från att ha sexuellt och hud mot hud kontakt från exempel när symptomen av herpes simplex 1 komma ut tills de helt försvinna. Kondomer är mycket effektiva i att avvärja spridningen av herpes simplex 2 smitta endast om alla hud som har infektionen är omsluten av en kondom. Detta är inte lätt eftersom de skador som finns på den genitala regionen inte är begränsade till penis 'axeln inkapslad av kondomen. Att avstå från samlag under utbrottet av en herpesinfektion är den enda sättet att se till att sjukdomen inte överförs till patienten 's sexuella partner.

Manifestationer av herpes simplex 1 skiljer sig från en person till en annan beroende på svårighetsgrad och platsen för infektion. Mindre allvarliga och tidiga tecken på en herpes simplex 1-infektion kan imitera de av influensa och kan innebära huvudvärk, feber, irritabilitet, inflammation i lymfkörtlarna, och depression. Om epidemin av sjukdomen fortskrider före orsakar den infekterade patienten att helt enkelt känna sig sjuk, munsår, kommer blåsliknande sår uppstå under huden runt läpparna eller munnen. Genom loppet av manifestationer, kommer blåsan brista skapa våta sår på huden. Dessa sår blir torr när de återställa hälsa vanligen utan ärr.

Manifestationer av en herpes simplex 2-infektion eller genital herpesinfektion uppstå runt och i könsorganen, anus och urinröret hos patienten. Anledningen till denna sjukdom är så lätt sprids är att den har symptomatiska sår som kan ses inne i urinröret eller slidan gör dem inte så synliga. Besläktad med cykeln av ett herpes simplex 2-infektion, kommer små kluster eller enskilda blåsor bildas i den genitala regionen. Dessa kan kännas och se ut som en enkel utslag eller kan vara oerhört smärtsamt. Blåsan kommer också att brista och läka i en serie bestående vanligen längre än två veckor.

Även om det inte finns någon identifierad botemedel mot dessa sjukdomar, många förvaltningsalternativ finns för att hjälpa patienter med dessa tillstånd för att klara de manifestationer av utbrottet. Förskrivning av antivirala läkemedel kan förkorta längden av sjukdomen eller göra det mindre ofta. Herpes simplex 1-infekterade lesioner kan behandlas med utvärtes bedövningsmedel. Anti-feber och antiinflammatoriska läkemedel kan hjälpa till med influensaliknande manifestationer.

Sammanfattning:1. Herpes är en form av STD, eller sexuellt överförd sjukdom, som orsakas av HSV-1, eller herpes simplex 1 och HSV-2, eller herpes simplex 2, virus.

2. Herpes simplex 1 är den främsta orsaken till orala infektioner visar manifestationer under huden vävnaderna runt och i munnen. Manifestationer av herpes simplex 2 dyker upp i underlivet.

3. Dessa virus överförs i samband med kontakt med smittade personer men inte i huvudsak genom direkt samlag. All kontakt oral eller hud mot hud kan sprida dem. Patienter med dessa sjukdomar måste undvika att röra sina läppar eller hudskador att förhindra överföring av infektioner.

4. Kondomer är mycket effektiva i att avvärja spridningen av herpes simplex 2 smitta endast om alla hud som har infektionen är omsluten av en kondom. Detta är inte lätt eftersom de skador som finns på den genitala regionen inte är begränsade till penis 'axeln inkapslad av kondomen.

5. Att avstå från samlag under utbrottet av en herpesinfektion är den enskilt sätt att se till att sjukdomen inte skickas till patienten 'sexuella partner.