Skillnaden mellan Mässling och VattkopporMässling vs Vattkoppor

Barnsjukdomar är mycket vanliga. Alla av oss genomgick många av dem. I vissa delar av världen, kan de undertryckas grund av det kalla eller varma eller regniga klimatet medan vissa inte kan tolereras. Vissa virus kan frodas bra i varma klimat, medan vissa inte kan frodas i kalla och vintriga områden.

Två av de vanligaste barndomen illnessess är mässling och vattkoppor. Vad kan vara skillnaden? Låt oss ta reda på.

Mässling orsakas av virus som kallas paramyxovirus. Denna typ av virus är enkelsträngat och insvept. Vattkoppor är orsak av viruset som kallas varicella zoster-virus eller VZV.
Mässling kallas också rubeola och vattkoppor är också känd som vattkoppor.

Mässling och vattkoppor är både droppinfektion. När barn har oftast detta, de uppmanas att inte gå i skolan tills lesioner är torra och skorpbildning i vattkoppor och tills mässling inte redan smittsam. Patienter upptagna till sjukhuset placeras i privata rum för att isolera dem från allmänheten.

Metoder för överföring inkluderar nysningar, hosta och andas in luften i rummet där de är placerade. Inkubationstiden för mässling är 14 dagar. Smittsamperioden är på två till fyra dagar före och tills man får utslag. Med vattkoppor, är barnet smittsam en till två dagar före uppkomsten av utslag och kommer att pågå i fem dagar mer tills det finns skorpbildning av såren. För någon som smittats av viruset, kommer den smittade personen har vattkoppor efter 10 till 21 dagar efter exponering.De klassiska symptomen på mässling är: hosta, snuva, och konjunktivit. Snuva är också känd som en rinnande näsa medan konjunktivit är också känd som röda ögon. De bästa diagnostiska tecken för mässling är Koplik fläckar som är placerade inne i munnen. Mot vattkoppor, manifestation är feber, huvudvärk och, viktigast av allt, utslag. Den patognomona tecken är vesiculopapular skador.

Det finns ingen behandling för mässling. Det finns bara stödåtgärder för feber. Vanligtvis är analgetika ges när det finns feber plus vila. Aspirin är aldrig ges som detta kommer att orsaka Reyes 'syndrom bland barn. Det finns heller inga behandlingar för vattkoppor. När det finns klåda i utslag, kan kylbalsam tillämpas. Så mycket som möjligt, bör barnet stanna på en sval plats eftersom svett och värme kan förvärra utslag.

Vacciner för mässling och vattkoppor.

Sammanfattning:

1. Mässling orsakas av paramyxovirus medan vattkoppor orsakas av varicella virus.
2. Mässling och vattkoppor är både droppinfektion.
3. Mässling kan inkubera under 14 dagar i kroppen medan vattkoppor tar 5 dagar
inkubera och läka.
4. Det diagnostiska tecken för mässling är Koplik 's fläckar medan i vattkoppor är
vesiculopapular lesioner.