Skillnaden mellan All Season och vinterdäckAll Season vs vinterdäck

Att köra i snön skiljer sig från att köra i andra miljöer. Som sådan däck som används i fordon för vinterkörning är annorlunda jämfört med de däck i fordon som används för andra årstider.

Utformningen av de två däcken är helt olika. Till skillnad från de hela säsongen däck är vinterdäck utformade för bättre kontroll och säkerhet i snö, is och vatten. Vissa människor kanske tror att hela säsongen däck kunde leverera samma säkerhet som för vinterdäck i kalla förhållanden, men det är inte så.

Först av allt, låt oss titta på trappsteg hela säsongen däck och vinterdäck. De vinterdäck kommer med stort utrymme i de slitbanor som hjälper däcket för att gräva djupt in i snön och även för bättre grepp i snö och is. Å andra sidan, inte hela säsongen däcken inte har stort utrymme i trappsteg. Trappsteg är tätt placerade. Till skillnad från de hela säsongen däck, vinterdäck har speciella klackar.En annan skillnad som kan noteras mellan vinterdäck och hela säsongen däck är att den förra kommer i runda hölje design som ger en bättre dragkraft. De hela säsongen däck inte komma med dessa funktioner.

Medan vinterdäck har mjuka dubbar, gör hela säsongen däcken inte har några dubbar. De flesta av de vinterdäck består av kiselbaserade och mikro pore föreningar, som är fördelaktigt för att röra sig i snön och isen. Denna kiselbaserad och mikro por förening lämpar sig inte för alla säsongen däck.

Sammanfattning

Till skillnad från de hela säsongen däck är vinterdäck utformade för bättre kontroll och säkerhet i is och snö.

De vinterdäck kommer med stort utrymme i de slitbanor som hjälper däcket för att gräva djupt in i snön och även för bättre grepp i snö, is och vatten. Å andra sidan, inte hela säsongen däcken inte har stort utrymme i trappsteg. Trappsteg är tätt placerade.

En annan skillnad som kan noteras mellan vinterdäck och hela säsongen däck är att den förra kommer i runda hölje design som ger en bättre dragkraft. De hela säsongen däck inte komma med dessa funktioner.