Skillnaden mellan syntetisk och återkommande oljaSyntetiska vs Regular olja

När vi talar om syntetiska och regelbundet olja, hänvisat till den olja som används som motorolja. Regelbunden eller konventionell olja och syntetisk olja är båda smörjmedel som används för bilar 'rörliga motordelar. Oljor används även för rengöring och skyddar de rörliga motordelar. Båda oljorna kan differentieras på grundval av deras produktion. Syntetisk olja är , som namnet antyder, tillverkade på konstgjord väg från olika föreningar det är konstgjorda och görs genom att använda olika kemiska reaktioner,. medan den vanliga eller konventionell olja är tillverkad av råolja som pumpas från marken Båda oljorna har fördelar. och nackdelar, och man måste konsultera fordonsanvisningen innan få ett oljebyte.

Ansvaret för den regelbundna olja och syntetisk olja är densamma; de skyddar motorn från slitage. Syntetiska oljor görs i laboratorier och fabriker; sålunda är de utvecklade för att arbeta under extrema temperaturområden. Syntetiska oljor kan fungera väl vid höga temperaturer och låga temperaturer, men vanlig olja kan inte arbeta så effektivt i mycket höga temperaturer och låga temperaturer. De börjar förtjockning i kalla temperaturer. De flesta av de högvarviga motorer och högpresterande motorer rekommenderas att använda syntetiska oljor.

Syntetisk olja är skapad av olika kemiska reaktioner och gjordes för första gången på 1970-talet. Olika molekyler kombinerades för att utveckla ett smörjmedel som saknade något annat element eller metall. Den har inga föroreningar och har en mer likformig kemisk struktur än vanlig olja. Regelbundet eller konventionell olja har orenheter, är det pumpas från marken, raffinerade i raffinaderier, och sedan distribueras men fortfarande innehåller många föroreningar som gör det mindre effektiva för att skydda motorn mot värme och friktion.

Syntetiska och regelbundna oljor finns i olika viskositeter från olika tillverkare och företag för serverar en mängd olika applikationer. Det finns vissa oljor som har en syntetisk blandning som ger en blandning av regelbunden och syntetisk olja. Denna olja används främst av hög körsträcka fordon och är mycket populär.Syntetiska olje användare har att ändra sin olja mindre ofta än de som använder regelbundna oljor som den syntetiska oljan håller motorn ren och kräver inte oljebyten ofta. Men regelbundna olje fordon måste ändra olja med några tusen miles för att fungera bättre. Det är en missuppfattning att syntetisk olja inte kräver ett oljebyte. Det är ett krav. Slutligen, är den vanliga oljan mycket billigare än den syntetiska oljan.

Sammanfattning:

1. Syntetisk olja är konstgjorda, konstgjord olja; regelbunden olja är råolja pumpas från marken och används efter raffinering.
2. Syntetisk olja har inga föroreningar och metaller; därför håller det motor ren och inte kräver regelbundna oljebyten. Regelbunden olja har orenheter och därmed efter med några tusen miles, har oljan ändras för att skydda motorn.
3. Syntetisk olja kan fungera mycket bra under extrem värme och kyla; vanlig olja kan bryta ner och vrid klumpar under extrema temperaturer.