Skillnaden mellan AHU och RTUAHU VS RTU

AHU står för luftbehandlingsaggregat medan RTU är en akronym för takaggregatet. En RTU är en typ av aggregat och som sådan är det någon skillnad mellan twoAHU vs RT? Det finns inga skillnader mellan ett aggregat och en RTU utom för det faktum att en RTU placeras på taket.

Aggregatet är en stor metallåda, som hjälper till konditionering och cirkulerar luften för att skapa en perfekt atmosfär. Aggregatet består av komponenter såsom värmeelement, kylelement, fläkt eller fläkt, filter, blandningskammare, vibrationsdämpare, luftfuktare, värmeåtervinningsanordningar och reglage. Alla dessa komponenter är också närvarande i en RTU eftersom det är bara en typ av AHU. Tre typer av aggregat är tillgängliga på marknaden. The Mall lufthantering och Make Up Air enheter är de andra två typer av aggregat.

Taket översta Enheten är en utomhus AHU. Eftersom centralen monteras på taket, avlägsnar detta oron skapar extra utrymme eller utrymme för monteringen som är fallet för andra typer av aggregat. Eftersom enheten är monterad på taket, bör man ha mer vård som den utsätts för väder och vind. box Undercentralen är tillverkad av aluminiumplåt eller galvaniserat stål med en beläggning av korrosionsmotståndsmaterial. Alla komponenter som fläkt, motor, spjällställdon kopplingar, ventiler och kontroller vatten installeras inuti lådan.Både undercentralen och aggregatets fungerar på samma sätt. De suger luft från rummet och för det genom kylslingor. Efter detta den kalla luften släpps ut i rummet. Fukten i luften kondenseras när det passerar genom kylslingorna.

Sammanfattning

En RTU är en typ av aggregat.

AHU står för luftbehandlingsaggregat och förkortningen RTU betyder takaggregatet.

Taket översta Enheten är en utomhus AHU.

Som RTU är monterade på taket, det finns ingen oro att skapa extra utrymme inomhus för det som skulle vara fallet för andra typer av aggregat.

Eftersom centralen monteras på taket, bör man ha mer vård som den utsätts för väder och vind.

Både undercentralen och aggregatets fungerar på samma sätt. De suger luft från rummet och ge det genom kylslingor.