Skillnaden mellan MCB och MCCBMCB vs MCCB

De flesta människor är förvirrade om skillnaderna mellan MCB och MCCB. Även om båda är brytare, det finns faktiskt viktiga skillnader mellan de två som gör dem speciellt framtagen för specifika jobb.

Men innan vi talar om de viktigaste funktionerna i varje, är det viktigt att förstå vad förkortningen står för. 'MCB' står för 'Dvärgbrytare' medan 'effektbrytare' är 'kapslade brytare.'

Den största skillnaden mellan de två är deras kapacitet med MCB rankade under 100 ampere med en avbrytande rating på under 18.000 ampere. Följaktligen kan deras resa egenskaper inte justeras eftersom de i princip tillgodose låga kretsar.

Å andra sidan, kommer en effektbrytare med en justerbar resa-karakteristik för de högre modellerna. Vanligtvis skulle denna typ av effektbrytare tillhandahålla ampere så höga som 2500 eller så låga som 10 beroende på vad som är nödvändigt. Deras avbryta rating kan vara omkring 10 tusen ampere till 200.000 ampere.

Att döma av deras kraftkapacitet, är MCB används främst för låg-energikrav som hemma ledningar eller små elektroniska kretsar. Å andra sidan, är effektbrytare mer lämpad för att tillhandahålla energi för hög effekt utrustning.

Även om en effektbrytare har en högre kapacitet än en MCB, båda klassificeras under låga effektbrytare spänning och bör därför svara på normer som fastställts av IEC 947. För enkelhetens skull 'skull, vissa MCCB enheter har elmotor operatörer vilket innebär att de kan snubbla med endast en fjärrkontroll. För industriell eller kommersiell användning, kan de användas som reservkraft som körs på en automatisk överföring switch.

Båda är installerade i speciella nischer på väggen som skulle göra det enkelt att installera eller avinstallera utan att avbryta hela systemet eller skada ställverket. Båda är speciellt framtagen för att hantera likström och är vanligtvis anges i nivåer för yteffektivitet.

Brytare är vanligtvis återställs efter att de har 'löst ut.' Både MCB och MCCB är mycket hållbara och kan pågå i år beroende på tillverkaren.

När du väljer mellan att använda en MCB och MCCB, är det viktigt att överväga hur mycket kraft som skulle coursing genom anordningen. Som nämnts ovan, är effektbrytare mer lämpad för högre energi på grund av dess bättre kapacitet. Naturligtvis, när det gäller hemmabruk, är MCB vanligtvis brytaren val. För tyngre effektbehov som går utöver 2500 ampere taket i effektbrytare, skulle medium eller högspänningsbrytare vara näst bästa möjliga val.

Brytare installeras i någon struktur som kräver ström av säkerhetsskäl. De är gjorda för att säkerställa att brandfara eller elektriska problem skulle inte uppstå i ett hem genom att skära av el flöde. Detta görs vanligen när systemet utsätts för en 'kortslutning' eller en 'överbelastning'.Av denna anledning bör en MCB eller effektbrytare båda installeras av proffs. Detta skulle minimera risken för problem under användning. Samtidigt, välja rätt MCB eller effektbrytare varumärke att installera i en byggnad är nödvändigt eftersom vissa märken är faktiskt bättre än andra. Helst bör platsen för brytare ger enkel åtkomst och känd för alla personer som bor i en byggnad.

Sammanfattning:

1. En MCB har mindre än 100 ampere, medan en effektbrytare går så högt som 2500 ampere.

2. Den avbrytande betyget för en MCB är 18.000 ampere upp till 200.000 ampere för en effektbrytare.

3. MCB är oftast installeras för hemmabruk medan en effektbrytare är i allmänhet används för kommersiella eller industriella ändamål.

4. Båda är lågspänning brytare som skapats för att svara på IEC 947 standard.

5. Vissa MCCB enheter speciellt framtagen för att svara på fjärrkontrollsignaler vanligtvis som reservkraft.

6. Effektbrytare installeras av säkerhetsskäl.