Skillnaden mellan ugn och varmluftsugnUgn vs varmluftsugn

En ugn är en kammare eller ett slutet utrymme som är termiskt isolerade för uppvärmning, bakning eller torkning ämnen. Ugnar används ofta för att laga mat, men det finns speciella ändamål ugnar som finns. En av dessa speciella ändamål ugnar är den ugn som används för smide, och en annan är brännugnar som används för keramik.

Den tidigaste användning av ugnar konstaterades i Centraleuropa 29,000 BC. De användes för stekning mammutar. Och i 3200 BC, runt avvecklingen av Indusdalen, de användes för att bygga de viktigaste avlopp gjorda av bakade tegel. Tack vare uppfinnare, har förbättringar gjorts ugnar från trä, järn, kol, gas och el. De vedkaminer såg förbättring av ventilations rök och tillsättning av brandkammare. Gjutjärns kaminer sågar tjänste- i 1700-talet och ytterligare förbättring av ventilation ingår en skorsten. Värmekällor förändrats över tiden också. Kol spisar infördes 1833. Och på 1920-talet, var gasspisar finns i de flesta hushåll med Plattor och inrednings ugnar.

Elektriska versioner av ugnar dök upp i slutet av 19-talet. En av de stora förbättringar i ugnar är uppfinningen av motstånds värmeslingor som förvandlar elektrisk ström till värme. Den senaste utvecklingen inom kokningsstrategi ugnar är mikrovågsugnen. Mikrovågsugnen är en biprodukt av en annan teknik, radar. En mikrovågsugn använder en magnetron, ett rör som producerar mikrovågor. Dessa mikrovågor används för att excitera molekylerna i ett föremål som orsakar friktion och producerar värme. Dessa ugnar, som inte är beroende av luftcirkulation och fläktar för att laga mat och fånga värmen med väggarna i apparaten, är under en typ av ugn. De kallas ibland konventionella ugnar.
Den andra typen av ugn, den varmluftsugn, använder luftcirkulation för att underlätta och styra värmen som alstras med användning av gas eller vätska. Den första varmluftsugn utvecklades under 1945; Det kallades Maxon ugnen. Designs ändrades hela sin historia som konventionella ugnar. En varmluftsugn använder fans att tvinga luftrörelser i hela kammaren. Den varma luften skjuts runt maten och ser det jämnt tillagas på alla sidor. Detta gör också en konvektionsugn laga mat mycket snabbare än den konventionella ugnen och vid lägre temperaturer. Det gör också mat mycket godare, som kött är saftigare om tillagas i en varmluftsugn snarare än den konventionella.Vissa av dessa ugnar har filter för att förhindra lukten av maten från att tränga annan. Medan konvektionsugnar ser överlägsen konventionella ugnar i termer av matlagning kapacitet, de har också sina egna nackdelar. En av nackdelarna med en konvektionsugn är att det är dyrare än en konventionell ugn. En annan nackdel är att du inte skulle kunna följa instruktionerna på ett recept på rätt sätt. Detta beror på att tillagningstiden i en konvektionsugn har en kortare tillagningstid och kan laga vid lägre temperaturer. Emellertid kan denna brist övervinnas genom att experimentera och justering av tillagningsmetoden enligt receptet.

Sammanfattning:

1. Konventionella ugnar förlita sig mer på strålande värme för matlagning snarare än att kringgå den varma luften runt objektet.
2. Det finns flera typer av konventionella ugnar än konvektionsugnar.