Skillnaden mellan aluminium och magnesiumAluminium vs Magnesium

Skillnaden mellan aluminium och magnesium är baserat på många faktorer, såsom sprödhet, värmeavledning, verktygslivslängd, gjutning och kostnad. Magnesium, jämfört med aluminium, är lätt och värdefulla, medan smidd aluminium är starkare.

Aluminium och magnesium är båda används för tillverkning av bildelar, och många försök har gjorts för att ersätta aluminium med magnesium. Magnesium, jämfört med aluminium, är mjukare och dyrare, och har en tendens att böja sig lätt. Magnesium kontra aluminium är mycket reaktiva och mindre stabil än aluminium.

energikraven för aluminium och magnesium ger oss en jämförelse mellan de båda materialen. Vi kan jämföra dem genom att titta på ekonomiska fördelar jämfört med energibehovet för smältning var och en av de två materialen i pressgjutningsprocessen. Magnesium och dess legeringar är mer kostnadseffektiva i termer av energikrav än aluminium och dess legeringar. Aluminium har fördelen över magnesium vid jämförelse vid användning av stål för smältning och hålla aluminium. Smältningen av magnesium brukade vara dyrt i det förflutna, men det kan vara så ekonomisk som smältande aluminium för pressgjutna delar med tillkomsten av ny teknik. Magnesium gjutning har en bestämd kostnadsfördel över aluminium. Magnesium har en snabb stelhastighet jämfört med aluminium, som vanligtvis kräver en hög skott tryck.

Bildelar kan lätt bildas från magnesium, och företag som Ford kör tester för att ersätta aluminium med magnesium. Pressgjutningscykel av aluminium kontra magnesium har fler fördelar, eftersom magnesium injicerades hastigheten bör vara mycket snabbt på grund av dess snabba stelningshastighet, medan magnesium gjutning 's eject tiden är kortare än den tid som krävs för aluminium. Magnesium gjutning behöver en kortare bostad och smörjning tid, med snabbare skott hastighet, jämfört med aluminium.Verktygets livslängd av aluminium är en annan gynnsam ekonomisk fördel. Som aluminium har en affinitet för verktygsstål, dess dö gjutgods har en kosmetiskt bättre finish jämfört med magnesium. Uppskattningsvis livslängd för aluminium kontra magnesiumproduktion die är 100.000 till 150.000 skott.

Maskinen förmåga magnesium gjutning kontra aluminium har fördelar jämfört med aluminium, eftersom magnesium maskiner torkar upp snabbt på grund av värmeavledning. Magnesium kräver också en skyddande beläggning för att rädda den från korrosion. Magnesium används för lätta applikationer komponent beror till stor del på gjutteknik, för magnesium är mindre kostsamt och har låga miljörisker. Magnesium har potentiella fördelar för miljön och bättre designalternativ jämfört med aluminium, eftersom det är lättare i vikt och kan användas i stället för överförings aluminium applikationer. Lätta magnesiumkomponenter i fordon kan öka bränsleekonomin, och vara en viktig konstruktion metriska. Biltillverkare i Nordamerika och Europa är involverade i utvecklingen av en ny generation, mycket bränslesnåla bilar som är lätta vikt, samtidigt ersätta aluminium med magnesium.

Sammanfattning:

1. Aluminium kontra magnesium är tyngre och mer korrosionsbeständiga.
2. Magnesium är en lätt substitut för aluminium.
3. Magnesium behöver en skyddande beläggning för att göra det en anti korrosivt material.
4. Aluminium har en lägre pressgjutnings kostnad jämfört med magnesium.