Skillnaden mellan Nuts and BoltsNötter vs Bultar

Många huvud till järnaffärer att söka för särskilda muttrar eller bultar utan att egentligen veta exakt vad de behöver. I fall som detta, är det viktigt att förstå de skillnader som tenderar att skapa förvirring mellan dessa delar hårdvara, särskilt som av muttrar, bultar och skruvar.
En mutter kan ges en enkel definition som ett litet metalliskt objekt, formade på ett sätt som för att möjliggöra enkel och fast grepp, med en spiral skära spår som löper runt ett hål i sitt centrum. Spiralspåret kallas den tråden.

En bult å andra sidan är en metallisk bit med en rund stam som sin kropp och gängad i ena änden, med ett huvud för att ge fast grepp i andra änden. Bultar utgöra den viktigaste delen av en gängad anslutning. Vissa typer av bultar är gängade för fullängds och andra är gängad för bara en liten längd av änden.
En viktig skillnad mellan bultar och muttrar är att bultar finns i olika längd och storlek. Valet av bulten beror på tjockleken av materialet mellan bulten 'huvud och muttern. Emellertid finns' s ingen särskild typ av metall som används för att göra muttrar eller bultar. Den vanligaste metallen som används, är dock kolstål, ofta överdragna med zink för att förhindra korrosion. Notably, bultar av rostfritt stål, en hög kvalitet stålmaterial med en stor andel av nickel eller krom, används i korrosiv atmosfär. Andra material som kan användas för att göra bultar och muttrar innefattar aluminium, plast, mässing och bara stål. Valet av typ av mutter och bult ska användas beror på ett antal faktorer, bland annat miljö och styrka.Både muttrar och bultar finns i många typer. Nötter komma i form av hex, mössa, kopplingar, vinge, vant och låstyper. Muttrarna är sexsidiga och en standardnyckel används för att slå dem. Kopplingsmuttrar har vissa likheter med muttrarna med undantag för deras större tjocklek. Som namnet antyder, är kopplings muttrar används för att ansluta två bultar tillsammans.
När det gäller bultar, finns det hex typ, fyrkantig, rund och platt huvud bultar, nitar och gängstänger som båda saknar huvuden, ankarbultar eller växla bultar.

Sammanfattning
En mutter är en liten metallmetallstycke med en spiral skära spår som löper runt ett hål i sitt centrum medan en bult är ett metalliskt stycke med en rund stem som dess kropp och gängas in i en ände.