Skillnaden mellan aluminium och rostfritt stål vattenflaskorAluminium vs Rostfritt stål vattenflaskor

Vilket är bäst C aluminium eller rostfritt stål vattenflaskor? Jämförelsen kan göras på vikt, design, säkerhet och kostnadseffektivitet. Det finns en annan jämförelse som kan göras mellan aluminium och rostfritt flaskor baserade på kunder och kommentarer om hållbarhet, breda munnar, toxiner, enkel rengöring, isolering och kondens.

Om vi ​​jämför aluminium och flaskor av rostfritt stål på grundval av vikt, då aluminium är lättare, och kyler snabbare. Emellertid är rostfritt stål stadigare och tyngre än aluminium. Valet beror på beslut om hur sannolikt flaskan kommer att grovt hanteras.

Det finns olika typer av flaskor i rostfritt stål, som är high-end-flaskor, tillverkade av 18/8 material. Detta representerar de andra metaller som finns i stålet för att göra det en legering, som 18/8 betyder 18% krom och 8% nickel. Krom är ett slitstarkt och hårdmetall och nickel har anti korrosiva egenskaper. Billiga rostfritt stål vattenflaskor kan vara tillverkade av 18/0 material, vilket är varför de är föremål för rost.

Låt oss jämföra både metall och legerings flaskor, i fråga om säkerhet. Det första vi ska ta reda på om en aluminium vattenflaska är att det ska vara BPA-fri, och inte innehåller några kemikalier. Om aluminium är en hälsorisk eller inte är fortfarande under behandling C hur farligt eller hur säker aluminium är. Byrån för giftiga ämnen och sjukdom Registry (ATSDR) har rapporterat att människor som utsätts för höga halter av aluminium kan utveckla Alzheimer 's sjukdom, men de vet inte säkert att aluminium orsakar Alzheimer' s sjukdom. Alzheimers 'samhälle anser också att inga uppgifter eller bevis övertygande har visat ett orsakssamband mellan aluminium och Alzheimer' s sjukdom. ATSDR noterar också att oral exponering för aluminium på lång sikt har vissa negativa effekter.

Jämfört med aluminium, är gammaldags rostfria vattenflaskor anses säkrare. flaskor av rostfritt stål inte läcka kemikalier. I samband med säkerhetsåtgärder, är rostfritt stål neutral, och behöver inte ett foder som aluminium flaskor behöver. Aluminiumflaskor är fodrade för att förhindra metallen från att läcka ut i vattnet. flaskor av rostfritt stål inte ger en smak som aluminiumflaskor kan om den invändiga beklädnaden är skadad eller repad.

Nästa skillnaden mellan flaskorna är kostnaden. Aluminiumflaskor är dyra jämfört med flaskor av rostfritt stål. Nu kan vi jämföra båda flaskorna på uppdrag av sin konstruktion och användarvänlighet. Aluminiumflaskor är mer elegant än flaskor av rostfritt stål. De är trendigare och snyggare. Om vi ​​jämför deras användarvänlighet, sedan rostfritt stål vinner, som flaskor av rostfritt stål kan tvättas i en diskmaskin med hög vattentemperatur för att förhindra kontaminering med bakterier och virus. Aluminiumflaskor måste tvättas med omsorg för att undvika repor på inre skyddande beläggning. Emellertid bör sura drycker inte lagras i någondera av dessa flaskor, eftersom det finns stor möjlighet för urlakning och gifter, speciellt med aluminiumflaskor.Sammanfattning:

1. Båda flaskorna jämförs, och den största skillnaden är att flaskor stål inte komma med något foder eller läckage, vilket gör dem säkrare, men aluminiumflaskor har ett skyddande skikt, och kan läcka.

2. jämförelse Kostnaden mellan aluminium och rostfritt stål flaskor visar att aluminium är dyrare än rostfritt stål.

3. Billiga flaskor av rostfritt stål kan rosta, och aluminium kan läcka och ge en smak.

4. Långvarig användning av aluminium kan skapa vissa negativa effekter, men stål kan återanvändas under en längre tid, och är säkrare.