Skillnaden mellan aluminium och kolfiberAluminium vs kolfiber

Aluminium används i en mängd av tillverkningsprocesser, och kolfiber används för låg vikt tillverkning.

Med jämförelse styrka / massa av aluminium och kolfiber finns det några andra aspekter som måste beaktas, såsom termisk resistans, vattenabsorption, oxidation och hållbarhet.

Kolfiber jämfört med aluminium bryter ned snabbare när temperaturen blir varmare. Kolfiber av högsta kvalitet med en bra tätningsmedel hartset kan inte absorbera vatten. Kolfiber kan oxidera och löst hållfasthet på grund av absorption. Oxidationsnivån ökar med temperaturen, och även med kemiska föroreningar. Kolfiber är inte lika hållbart som aluminium. Kolfiber är oförutsägbar, som analys- och misslyckande resultaten inte så kontrollerade former som de är när det gäller aluminium. Kolfiber krossas, och kan spricka eller chip. Aluminium kontra kolfiber är billigare, men kolfiber är drag- och inte formbar. Aluminium, å andra sidan, är duktilt, och böjer lätt.

Aluminium kan också lödas eller svetsas, maskinbearbetas och extruderas vid jämförelse med kolfiber, vilket gör det lättare att arbeta med än kol. Kolfiber är gjuten bakas sedan för att skapa olika former, och är därför dyrare. Aluminium är också kostnadseffektivt och mycket kompromissa i jämförelse med kol, som kan vara för dyra beroende på dess kvalitet. Gjutprocessen av kolfiber är också långsammare än den aluminium tillverkningsprocessen.

Kolfiber är föredraget i styrka i förhållande till vikt för att bygga flygplan, men samtidigt, nedböjning under samma vikt har stor betydelse. Aluminium kommer att böja på dess böjning gräns och kol kommer att splittras. Aluminium kan repas och kolfiber kan studsa tillbaka utan en skråma. Aluminium kan motstå ökad värme, men kolfibrer kan deformeras.

Kolfiber, jämfört med aluminium, är ett kompositmaterial, medan aluminium är en metall. Aluminium kan korrodera, och är en bättre värmeledare om jämfört med kolfiber. Kolfiber används vid tillverkning av racerbilar och dyra super bilar, medan aluminiumlegeringar används för att göra hjul och andra delar. Aluminium är duktilt och kan kopplas tunn, som är motsatt kolfiber 's egenskaper. Kolfiber har fantastiska styrka och extrema lättviktsegenskaper som bidrar till god hantering, särskilt vid höga hastigheter.

Kolfiber används också i samband med glasfiber, och aluminium används i kombination med andra metaller för att göra legeringar.Sammanfattning:

1. Aluminium är en metall, och legeringar sker i samband med andra metaller.

2. Kolfiber används också i samband med glasfiber, och används för tillverkning av racerbilar.

3. Aluminium är tyngre, kan korrodera, segjärn, en bra ledare och krökar lätt.

4. Kolfiber är lätt och inte böjer, men det kan splittras.