Skillnaden mellan Glas och plastGlas vs Plast

Det är något lätt särskiljande glas av plast. De har olika fysikaliska egenskaper och egenskaper som kan både vara fördelaktigt och inte.

För det första, är plast ett syntetiskt eller halv artificiellt material huvudsakligen produceras för industriell användning. Den faktiska fysiska egenskaperna hos plast skiljer på grund av deras särskilda komponenter eller polymerkomposition (men i första hand är en kombination av väte och kol). Denna skillnad bestämmer dess hårdhet, hållbarhet från värme och ogenomtränglighet för andra frågor som vatten.

Detta material är mer formbara än glas, därför att den kan pressas eller formas till olika former under dess tillverkningsprocess. Glas, tvärtom, är inte formbar alldeles särskilt om det 'är redan i sin färdiga produktform. Plast är mångsidiga material eftersom det har otvivelaktigt ersatt alla andra material som trä, metall och glas att bli standard för förpackning troligen på grund av det att vara en lätt material och att det kan tas om hand av lätt.

Problemet med plast är att eftersom den är gjord av de tuffaste delarna för att uppnå den önskade segheten hos materialet, samma element gör plast bryts ner långsamt. Således, uppenbarligen har det en stor miljö nackdel. Det finns dock redan många specialister som på processen för att fullända biologiskt nedbrytbara plaster.

Från miljön 'synvinkel, är glas det vinnande materialet. Det är en fast och solid material gjort av kiseldioxid (kvartssand), som är typisk sprött. Detta innebär att det är lätt går sönder.

Det beskrivs som ett hållbart material eftersom det har en bättre potential återvinning. Om återvinns på rätt sätt, är glas ett mer återanvändbar material än plast. När glas återvinns, är det vanligtvis återanvändas som samma gamla glas. För plast, återvinning sådana material kräver förlusten av sin fysiska integritet eftersom det måste omvandlas till en annan sak som en matta pad eller en plast timmer. Denna egenskap hos plaster gör det falla till downcycling fästet. Det är som när man redan har en photocopied material på din ägo då du gör en kopia av det fotokopia gör kvaliteten dålig. I fallet med glas, det 's som du har gjort ett original från original, utan att försämra kvaliteten.När det gäller förpackning av livsmedel, konservering och lagring, är glas också sägs ha en bättre potential att bevara smak, smak och kvalitet på maten. Det ökar också den lagrade mat 's hållbarhet mer än vad de typiska plaster kan göra. Slutligen, även om det inte gäller för alla, är genomskinligt glas oftare än inte.

Sammanfattningsvis är dessa oorganiska produkter är olika eftersom:

1. Glas är ett miljövänligare material som har en större potential för återvinns jämfört med plast.

2. Glas är vanligtvis en lätt går sönder (spröda) material jämfört med den hårdare plast.

3. Glas är i grunden en tyngre material jämfört med de lättare plastmaterial.