Skillnaden mellan aluminium och tennAluminium vs Tin

Tenn är sällan på jorden, eftersom det är den 49: e mest förekommande metall; medan aluminium är den 3: e vanligaste metallen och den 9: e vanligaste grundämnet på jorden, finns nästan överallt. Aluminium är silvervit till grå färg, medan tenn är silvergrå. Atomnumret av tenn är 50, med en symbol för Sn, och aluminium har atomnumret 13, med symbolen Al.

Tenn har använts av människor sedan urminnes tider, jämfört med aluminium som upptäcktes ganska sent i mänsklighetens historia. Tenn sker inte av sig själv, och utvinns ur en annan förening; Likaså är aluminium också inte befunnits vara fria i naturen, men kombineras med andra element i ett upplöst tillstånd. Både form legeringar C tenn bildar en legering med koppar för att göra brons, tenn och mjuklod, och används i stor utsträckning för beläggningar, såsom för burkar och stålplåtar.

Tenn har använts för att göra smycken och prydnadsföremål, medan aluminium hade en gång betraktats som en sällsynt metall, och dyrare än guld.

Aluminium och tenn är båda mycket böjliga och flexibla metaller. De är båda anti frätande och lättbearbetat. Tenn, vid jämförelse med aluminium, har en kristallin struktur. Aluminium och tenn är icke-järnmetaller, och göra en mängd olika livsmedel och läskburkar eftersom båda metallerna är segjärn och billiga återvinningsbara material. Tenn, vid jämförelse med stål, är mer billigt.

Aluminium är ofta förväxlas med tenn, såsom aluminiumfolie etc. aluminium har ersatt tenn i industriella tillämpningar, såsom burkar. Tenn anses vara giftiga för människor, och så är aluminium, men inte i sig giftiga. Man tror att om de båda absorberas eller inhaleras av vissa människor, kan de utgöra ett intag risk, medan aluminium anses vara relaterade till Alzheimers 'sjukdom.De båda klassificeras som fattiga metaller, eftersom de delar extrema formbart egenskaper. Båda metallerna är extremt låg vikt. Aluminium är en bra ledare av värme och energi jämfört med tenn, vilket är bättre än keramik, etc, men inte bättre än aluminium. Aluminium kan kopplas och användas för tillverkning i branscher som flyg-, bil-, marin och andra. Rent tenn är för svag, så det är legerat med andra metaller för att göra det starkare, medan aluminium är en mycket starkare metall än tenn.

Tenn användes som ett vanligt hushåll material i 1800 's, särskilt populära hos arbetsklassen. Det var en låg kostnad, ger en ljus lyster, och saker och ting gjorda av järn eller stål doppades i smält tenn. Tin artiklar användes också som gåvor av de flesta människor förr i tiden, särskilt för den tionde årsdagen, även känd som 'tinårsdag' Tin anses vara en bra ersättare för andra skadliga metaller, såsom kvicksilver, bly eller kadmium,. medan aluminium . för närvarande ersätter tenn smält punkten för tenn händer vid en låg temperatur, och det är mycket vätska när smält med en högre kokpunkt Aluminium spelar ingen eller mycket lite biologisk roll,. likaså verkar tenn inte ha någon betydande roll för människor .

Sammanfattning:

1. Tin är billigare än aluminium, men aluminium ersätter tenn.
2. Aluminium är starkare och användas för industriändamål och för andra industrier, såsom flyg- eller bilar.
3. Tin är oftast används för plätering stålplåtar.
4. Aluminium är mer rikligt i naturen jämfört med tenn.