Skillnaden mellan Dumper och DozerDumper vs bandschaktare

Dumprar och schaktmaskiner båda är tunga, schaktningsutrustning används främst inom gruv eller en infrastrukturindustri. En dumper 's uppgift är att transportera det lösa materialet under det att jobbet med en schakt är att pressa löst material.

dumper
En dumper är en lastbil som används för att transportera löst material såsom fragmente stenar eller sand för gruv eller infrastrukturändamål. Inom gruvindustrin, kan dumprar ytterligare delas in i två kategorier, 'bakre dumper' och 'bottom dumper.'

En bakre dumper är utrustad med ett hydrauliskt eller pneumatiskt manövrerad öppen box säng ledad vid den bakre, kan framsidan av vilken lyftas upp för att tillåta materialet att dumpas på marken bakom lastbilen. En bottenlastkorg som är uppdelad i två halvor, och när dess bottenparti öppnas genom de hydrauliska eller pneumatiska cylindrar, utmatar det materialet från det området av fordonet. Så detta är den grundläggande designen skillnaden mellan en bakre dumper och en botten dumper.

Gruvindustrin använder generellt bakre dumprar i kombination med grävmaskiner eller spadar, och botten dumprar används i kombination med lastare. Caterpillar, Komatsu, Man, Liebherr är de stora företagen som gör denna utrustning för gruv- eller anläggningsindustrin.schakt
En schakt är ett spår kedja monterad utrustning med en stor metallblad framför kroppen som används för att driva stora mängder material inom gruv- och byggbranschen. Dessa dagar, hjulmonterad schaktmaskiner är också tillgängliga på marknaden.

Inom gruvindustrin är en mängd olika jobb som utförs genom dessa typer av utrustning som vägbyggen, ansikte rengöring, stenblock avlägsnas, och dumpa varvet förvaltning. En schakt är ett mångsidigt del av utrustningen, och den kan också användas för att lossa kompakt material genom användning av en krusning arrangemang på baksidan. Caterpillar och Komatsu är de stora företagen som gör denna typ av utrustning för gruv eller anläggningsindustrin.

Sammanfattning:

1. En dumper används för att transportera löst material medan en schakt används för att skjuta det lösa materialet.
2. En dumper är en däckmonterad utrustning medan en schakt kan vara däck eller spår monteras.
3. Dumprar kategoriseras som antingen en bakre dumper eller en botten dumper med en dumpnings organ för hantering av materialet. Schaktmaskiner har ett metallblad framför sina kroppar.