Skillnaden mellan RörsRöret vs. Tube

Ett rör eller ett rör är ofta utbytbart blandat när det används för att beskriva en lång cylinder. Det finns dock små skillnader mellan de två, som kan avgöra om man är lämpligt att använda över den andra. Ett rör och ett rör är båda ihåliga cylindrar som används för att passera vätskor genom, bära små fasta ämnen eller pulver. Båda är skapade för att vara styva och permanenta bidrag från en teknisk synvinkel. När rören är gjorda, är de typiskt ligger runt vissa uppsättningar av mätningar och diametrar, i motsats till ett rör, vilket kan göras på olika mätningar. Detta är en av de få skillnader mellan ett rör och ett rör.
Rör används för transport av olika gaser och vätskor, i vattensystem och stålkonstruktioner. Rör kan göras av många alternativ beroende på vad de ska användas till, det finns metall, plast, glasfiber och även kopparrör och rör. Rör av aluminium är idealiska för transport av värme, kopparrör används typiskt i bostäder VVS såvida hemmet är äldre de ledningar eller rör skulle kunna göras av bly. Plaströr och rör är tillverkade av polyvinylklorid (PVC). PVC är en av de mest använda byggmaterial; den används i vattensystem över hela landet. Dessa plaströr och rör används i dricksvattensystem och avloppsvattensystem.

I syfte att skapa ett system av kanaler, är rör som skapats genom att svetsa ihop ändarna eller med hjälp av en kompressionspassning. När man skapar ett rör, finns det olika sätt att bestämma den yttre diametern. I USA kallas den nominella Pipe storlek. Tillverkarna kan få alla dimensioner av ett rör eller slang genom att mäta ytterdiameter och tjocklek. Subtrahera tjockleken av röret eller rör ytterdiameter kommer att ge Nominell rörstorlek. Beroende på materialet av röret, det finns också andra metoder för att bestämma dess mätningar.

Rör och rörsystem, innan de genomförs inom teknik, måste uppfylla vissa normer. Dessa tester se till att rören kan bära en viss mängd tryck, vissa temperaturer vatten och vissa mängder väte. Dessutom rör och rören certifiably godkänts för användning i bostäder och kommersiella byggnader.Rör liknar nästan på alla sätt. De minimala skillnaderna är inte tillräckligt för att skilja mellan de två, om du inte är en ingenjör som arbetar med någon av de två poster.

Sammanfattning

Ett rör och ett rör är per definition, båda ihåliga cylindrar som används för att passera vätskor genom dem.

Mätningarna för rörledningar är baserade runt standard diametrar och tjocklekar. Rör varierar i både tjocklek och diameter.

Använda Nominell Pipe dimensionering metod kommer att ge alla dimensioner av ett visst rör eller slang.

Rör kan vara tillverkade av plast, keramik, aluminium och många andra kraftiga föremål.