Skillnaden mellan stål och kopparStål vs Copper

Stål är en metallegering, medan koppar förekommer naturligt, såsom en av de få metaller som existerar som ett element i sin naturliga form i världen. Stål består av järn och varierande mängder av kol; å andra sidan, är koppar ett grundämne med symbolen Cu, och atomnummer 29. Stållegering består av två eller flera element, och den innehåller järn och kol, eller andra metaller. Skillnaden mellan stål och koppar är bakteriell korrosion. Koppar är resistent mot korrosion i underjordiska miljöer, och stål kan rosta. Koppar kommer att korrodera i fuktig luft, långsamt, och mörknar bilda ett skikt av kopparoxid. Stål, med mer kol och järn i det, kommer också att rosta i fuktig luft. Koppar är en hög ledare, och mycket populära för termisk och elektrisk ledningsförmåga. Stål är också en bra ledare, men koppar 's ledningsförmågan är många gånger högre än stål.

Koppar är en formbar metall, och ren koppar är mjuk, formbar, omagnetiskt och icke-gnistor, medan stål är magnetiska och några av dess former kan manipuleras för att göra en mängd olika former. Koppar är en beståndsdel i olika metallegeringar, och stål är i sig själv en legering. Gemensam användning av koppar är i militära tillämpningar, vapen, elektriska ledningar, VVS och uppvärmning, rörledningar, köksredskap och mynt. Stål är ett byggnadsmaterial, och används främst för att göra stålkonstruktioner, ståldörrar och handtag, spik och skruvar, bilar, ramar, möbler, porslin och bestick. Den biologiska rollen av koppar är att den mänskliga kroppen innehåller ca 1. 4 till 2. 1 mg per kg kroppsvikt. En kopparbrist eller en ansamling i kroppen kan både ofta producera sjukdomar. Det finns också i olika enzymer. toxicitet koppar kan också uppstå om koppar köksredskap är korroderad. Stål, när legerade med krom eller andra metaller, används också för kirurgiska implantat, såsom metall i ett metallhöftleds, och dentala implantat. Det används också som bordsskivor och kökstillbehör på grund av dess hygieniska egenskaper. Stål är starkare än koppar och kan bära mer trötthet. Koppar är duktilt och kan kopplas till tunna, starka och fin tråd.

Diverse faror om några av koppar program är att de inte är brandsäkra, de kan färga kläder och föremål tvättas i vatten kan korrodera. Stål är tyngre, och dess seghet varierar kraftigt. Koppar och stål har båda använts i mynt. Stål myntades 1943 av den amerikanska regeringen var en katastrof, medan koppar är fortfarande används av många länder som Förenta State of America, europeiska stater, Nya Zeeland, Australien och Storbritannien. Koppar är bakteriedödande och har sin egen unika naturliga färg.

Sammanfattning:

1. Koppar finns naturligt, eftersom det är ett element, medan stål är en legering.2. Stål är starkare och tyngre än koppar, och båda kan korrodera i en fuktig miljö.

3. Koppar är allmänt används för militära, el, kirurgisk, ledningar och rörledningar applikationer, medan stål används för byggnadskonstruktioner, dörrar och många andra branscher som bilar.

4. Stål används inte för mynta, medan koppar i mynt används fortfarande av många länder runt om i världen.