Skillnaden mellan aluminium och koppar WireAluminium vs koppartråd

Skillnaden mellan aluminium och koppartråden är i stort sett i deras användning inom verktyg, motstånd, ledningsförmåga, vikt och kostnad. Aluminium används av allmännyttiga företag för överföring av el sedan början av 1900 's. Aluminium verkar ha fler fördelar jämfört med äldre koppartråd i termer av vikt, flexibilitet och kostnadseffektivitet, eftersom det är lättare, mer flexibel och mindre dyr.

Aluminium ledningar föredrogs över kopparledningar till stor del på grund av den ökande faktor av priset på koppar, och därför var aluminium ledningar ekonomiskt. Aluminiumlegering bygga ledningar, kallas 800 legering, används också för låg spänning matare, spara på kostnader jämfört med koppar, som är också betydligt tyngre i vikt också. Aluminium byggtrådar har halva vikten av koppar, med 50% större yta än koppar att bära samma ström, men aluminiumtrådar behöver en större trådtjocklek än koppar att bära samma vikt. Ökade kopparpriser har också gett upphov till användningen av aluminiumtrådar under 's. Aluminium ledningar 1970 kan vara lika säker som koppar om korrekt installerad, som aluminium ledningar är oförsonliga när det gäller felaktig installation.

Aluminium ledningar har 'kall kryp' fenomen, som när den värms upp, expanderar den, och det kontrakt när svalnat. Det är osannolikt för koppar att förlora täthet liknande i fallet av aluminium. Aluminium oxiderar och korroderar vid kontakt med vissa typer av metall, medan koppar är säkrare och också mer brandsäker jämfört med aluminium. Aluminium och koppar tråd kan också anslutas tillsammans, men detta måste hanteras med extra omsorg, för om kablarna inte är anslutna till varandra med hjälp av särskilda crimp enheter, eller antioxidant fett, kommer de att fatta eld när ledaren är uppvärmd. För att besvara den fråga som om aluminium ledningar är lika bra som koppar ledningar, vi svara negativt. Aluminiumtrådar har potentiella risker, och det är aluminium 's reaktivitet med syret i luften som kan orsaka en anslutning överhettas och misslyckas, och eventuellt orsaka en brand. På grund av denna riskfaktor, har koppartrådar igen ersatt av aluminium , trots det faktum att aluminium är billigare.

Man kan också jämföra vikten och färgen på de två ledarna. Koppartråd är tyngre, och aluminium är lättare och silvergrå. Den andra huvudsakliga skillnaden mellan koppar- och aluminiumtrådar är motståndet hos materialet. Aluminium och koppar är både de mest använda ledare, med positiva och negativa egenskaper. Koppar har inte bara en högre konduktivitet än aluminium, men är mer formbar, med relativt hög draghållfasthet, och kan lödas. Aluminium har mindre ledningsförmåga, cirka 60 procent av koppar, men dess lätthet gör det möjligt att göra långa spänner möjligt.

Sammanfattning:1. Aluminium ledningar är frätande och kan orsaka brand.

2. Aluminium trådar är belagda med specialfett och kabeltillbehör för att förhindra en olycka på grund av värme.

3. Koppartrådar är drag- och högre ledningsförmåga än aluminium, vilket också är mindre formbart.

4. aluminiumtrådar är lättare än koppar och göra långa spännvidder möjligt, medan koppartrådar kan motstå mer än aluminium, och kan lödas.