Skillnaden mellan matberedare och BlenderMatberedare vs Blender

När det gäller köksmaskiner, det finns många som gör i stort sett samma sak; liksom matberedare och biandaren. Den första skillnaden mellan matberedare och mixer är designen. Matberedare har typiskt utbytbara blad, varje lämpade för ett annat jobb. I motsats, blandare har en fast uppsättning av blad och kan inte utföra lika bra som en matberedare.

En mixer är utformad för att blanda vätskor, vilket gör puréer, eller malning små fasta ämnen. Å andra sidan kan en matberedare göra jobbet i en mixer samt hantera större och mycket hårdare fasta ämnen. Detta återspeglas också i utformningen som matberedare är ofta bred men kortare än blandare för att rymma större bitar av grönsaker. Matberedare har också en liten öppning på toppen för att mata fler objekt i. Mixer har en fast lock och du måste stoppa mixern för att sätta mer eller riskera att dess innehåll spills ut.

Som matberedare är avsedda att ta itu med större fasta föremål, är det också utrustad med motorer som kan producera mer kraft. Detta ger matberedare möjlighet att skära igenom hårda saker med relativ lätthet. Mixer har normalt svaga motorer som skulle fastna om objektet är för hårt. Det är också nödvändigt att ha en liten mängd vätska i mixern för att skapa den virvlande effekt som gradvis drar allt i det att bladen.Välja mellan en mixer och en matberedare bör bero på om du verkligen laga eller om du bara behöver den för att göra fruktmos på morgonen. En mixer är billigare och bör göra det senare ganska bra. En matberedare kan vara trevligt eftersom det gör allt men du bör också tänka på att det är dyr och skrymmande. Det har också flera delar som utbytbara blad och det är ganska lätt att förlora dem om du inte regelbunden användning dem.

Sammanfattning:

En matberedare använder utbytbara blad medan en mixer använder ett fast blad
En matberedare är bättre med hårdare saker än en mixer
En matberedare är kortare och bredare än en mixer
Matberedare har mer kraftfulla motorer än blandare