Skillnaden mellan Aluminiserat stål och rostfritt stålAluminiserat stål vs Rostfritt stål

Stål finns i många varianter och var och en av dem har mycket specifika egenskaper och kvaliteter. Låt oss titta på Aluminiserat stål och rostfritt stål.

Det första att tala om är den ekonomiska aspekten av dessa två varianter av stål. Aluminerad stål är lite ekonomiskt än det rostfria stålet. Detta är på grund av tillverkningskostnaden av aluminerad stål är låg i jämförelse med produktionskostnaden för rostfritt stål.

Nu kommer till styrkan i dessa stål, är det rostfria stålet starkare av de två. De är också mer hållbara än aluminiserad stål. Med avseende på rost, betyder rostfritt stål rostar inte. Detta är på grund av närvaron av krom. Å andra sidan, kan Aluminiserad stål få korroderade om aluminium coat går sönder.

När man jämför Aluminiserad stål och rostfritt stål, de förra har hög värmeledningsförmåga. Till skillnad från den aluminerad stål, har den rostfria stål en hög värmeutvidgningskoefficient, vilket innebär att den kan ändra form när den utsätts för över värme. ? Dessutom av aluminium-? stål? levereras med elektro yta och det är på grund av det att det främst används för att göra avgassystem och ljuddämpare.Några av de gemensamma produkter tillverkade av aluminiserat stål inkluderar varmvattenberedare, spisar, ugnar, rumsvärmare och grillar. Rostfritt stål används också vid framställning av många saker som köksredskap, köksredskap, lagringstankar och även inom byggnadsindustrin.

Det kan också ses att rostfritt har estetiken vid jämförelse med aluminerad stål. Den levereras i matt finish, graverade finish och borstad finish. Detta är anledningen till att rostfritt stål används i byggnader, som bidrar till dess skönhet.

Sammanfattning

Aluminerad stål är lite ekonomiskt än det rostfria stålet.

Det rostfria stålet är starkare av de två. De är också mer hållbara än aluminiserad stål.

Med avseende på rost, betyder rostfritt stål rostar inte. Aluminerad stål kan få korroderade om aluminium pälsen går sönder.

Aluminerad stål har hög värmeledningsförmåga än rostfritt stål.

Till skillnad från den aluminerad stål, har den rostfria stål en hög värmeutvidgningskoefficient, vilket innebär att den kan ändra form när den utsätts för över värme.

Aluminerad? stål? levereras med en bättre elektro yta.

Rostfritt har estetik jämfört med aluminiserad stål. Detta är anledningen till att rostfritt stål används i byggnader, som bidrar till dess skönhet.