Skillnaden mellan PVC och CPVCPVC vs CPVC

Trots kritan i fastighetsbranschen de senaste åren har efterfrågan på kostnadseffektiva, pålitliga och högkvalitativa rörledningar och avlopp ökat. Detta gäller särskilt ett decennium sedan eller så, då bostäder och kommersiella byggsektorn upplevt en boom. Idag, om du är i färd med att ha din VVS fast, eller om ett nytt hem eller kontor konstruktion är på gång, kommer du definitivt att kräva ett utmärkt material att använda för rörsystemet.

Två alternativ som du har, bland annat PVC och CPVC rör. Är en bättre än den andra? Låt 's försök att upptäcka svaret på den genom att göra en jämförelse mellan de två materialen. För det första är de klassiska och populärt kända PVC-rör. Namnet står för polyvinylklorid, och det är en typ av termoplastisk polymer, som är anses vara det tredje mest producerade plast i världen.

Det är bra om du använder den klassiska PVC-material för rörsystem, är att de är inte bara billigt, men de är också hållbara och lätta att montera. Om en rörmokare behöver röret för att gå igenom kurvor eller ovanligt formade öppningar, kan PVC göras mjukare och mer flexibelt, genom att tillsätta mjukningsmedel.

Så vad 'är skillnaden mellan PVC och CPVC? De senare står för klorerad polyvinylklorid, som är en typ av termoplastmaterial som produceras genom att utsätta PVC-harts till en kloreringsprocess. CPCV rör används vanligtvis för varmt och kallt vatten rör, samt som vätskeuppvärmningssystem i industriella anläggningar.

När det gäller fördelarna, CPVC rör är mest lämpade för att bära dricksvatten. På grund av sin släta inre yta, kan CPVC rör användas för att bära vatten för långa sträckor utan att behöva oroa tryckfall, gropar eller skalning. Denna typ av rör är också energieffektiv, eftersom den utför utmärkt under tuffa förhållanden, och är mycket lätt att hantera och installera.Samtidigt PVC-rör är resistenta mot sprickbildning, är de inte skadas av syror, de erbjuder bättre vattenkvalitet, och kan även användas för värmebeständiga applikationer. Beroende på din budget och preferenser, kan du använda antingen PVC eller CPVC rör för ditt hem eller kontor VVS behov '' men det är bäst att konsultera en professionell som vet vilken som passar dina behov bäst.

Sammanfattning:

1. PVC är en termoplastisk polymer, medan CPVC är en termoplast som produceras av klorering av PVC-harts.

2. PVC kan användas för ett stort antal applikationer, medan CPVC används främst för varmt och kallt vatten rör, samt industriell vätskehantering.