Skillnaden mellan Kulspetspenna och RollerKulspets vs Roller

Det som gör kulspetspenna och roller pennor så populär runt om i världen är att de har verkligen 'bollar'. Både bildligt och bokstavligt, är det. Dessa pennor körs på en sinnrik mekanism som består av en inre kammare fylld med bläck, ut genom sin spets under användning av den rullande verkan av en liten metallsfär mässing, stål eller volframkarbid. Instrumentet har funnits i över ett och ett halvt sekel, vilket gör att skriva mycket bekvämt. Pennorna 'komponenter är nästan lika spara för bläcket.

Den mer ekonomiska och tillgängliga Kulspetspenna använder oljebaserade bläck, medan den rollervariant utnyttjar vattenbaserad vätska eller gel bläck. Och denna enkla olikhet orsakar avsevärt olika resultat i termer av författaren 's handstil stil och utseende biprodukten själv. När det gäller användning, kräver en kulspetspenna en' push 'att ha sin bläck fördelas på lämpligt sätt och har det skriver tydligt. den saknar det fritt flytande tillförsel av bläck (på grund av dess bläck 's högre viskositet) vilket innebär att författaren måste tillämpa konstant tryck för att säkerställa en konsekvent synlighet, vilket gör det ganska påfrestande på stöd handled och fingrar. Men samma egenskap gör kulspetspennan mindre benägna att läcka.

Omvänt är mindre tryck som krävs för en roller penna för att ta ut sin rätt. Detta ger sedan dess användare mer energibesparande komfort. Quality-wise, tenderar en roller att ha en mer elegant effekt än en kulspetspenna på grund av den tidigare 's finare och tydligare stroke. Lägg till att dess särskiljande skriv egenskaper, såsom mätta djupare och bredare i papperet som om den tillämpas av den mer prestigefyllda reservoarpenna. vätske flöda ovanligt konsekvent och göra en mycket smal chans för intermittent infärgning eller hoppa. och även om typ gel innebär relativt större chanser att hoppa, eftersom det är mindre viskös än flytande bläck, är det fortfarande försumbar jämfört med den hoppar över frekvensen för oljebaserad tryckfärg som finns i en kulspetspenna. en nackdel är dock av roller bläck 's i allmänhet låg viskositet är dess högre tendens att läcka eller blöder på en skrivyta. Den genomblödning sprider kontinuerligt ut som den rollerspetsen förblir på papperet, vilket skapar en obekväm blotch. Samma röran kan lätt fångas på tyg. (Översättning:. Aldrig sätta icke-begränsade roller penna i din skjorta / byxor ficka) är vatten eller gel-baserad, det torkar också långsammare och mer benägna att fläcka än en kulspetspenna 's oljebaserad färg Det är dock för. av samma skäl som det är lättare för Roller att gå vilt med bläckfärger och även struktur (tror pasteller och glitter) i motsats till den kulspetspenna 's begränsad färgskala, som den försöker att kompensera med sin oljebaserat bläck' s finns gynnsamma för dofter (alltså, doftande pennor).

Nu så långt som thriftiness är berörda, varar en kulspetspenna längre än en roller. Även de senare behöver bytas ut oftare, är vatten eller gel-baserade bläck påfyllnad nu tillgängliga på något sätt sänka kostnaderna. Men titta på den större bilden, fortfarande en kulspetspenna mer överkomligt trots allt.

Sammanfattning1) Både kulspetspenna och roller pennor använder samma boll skriva mekanism. Skillnaden är den typ av bläck som används. Olja baserat bläck på kulspetspenna, vatten eller gel baserad på roller.

2) På grund av kulspetspenna bläck 'är högre viskositet, krävs det en' push 'för att skriva synligt, medan roller bläck' är lägre viskositet gör det möjligt att skriva utan mycket tryck.

3) En roller penna gör mer distinkta och vätskeslag, har ett bredare spektrum av tryckfärger och texturer, men torkar ut långsammare och är mer benägna att blöda eller smetar. En kulspetspenna är mer benägna att hoppa över, har ett begränsat urval av tryckfärger, och ändå torkar ut omedelbart, vilket gör det mindre känsligt för blotching.