Skillnaden mellan Lumineers och fanérLumineers vs Faner

Framträdanden är alltid viktigt när det gäller interaktion. En av de faktorer som kan påverka en individ 'utseende och första intrycket kommer från att ha en snygg leende och framträdanden av en person' tänder bidrar till att uppnå denna typ av leende. En tand är en förkalkad struktur som finns i munnen eller käftar många ryggradsdjur, och deras huvudsakliga syfte är att bryta ner mat. Dock tänderna är också en mycket utsatt plats. Detta gäller särskilt för människor. De kan vara svårt, men de är inte oförstörbar. Göra insatser som slet en plastförpackning med tänderna, bita på naglarna, slipning ett hårt föremål med tänderna, och låta dem få träffas av ett rörligt föremål kan skada integriteten hos dina tänder och få dem flisas. Vissa människor kan få sina tänder deformerade på grund av olika instanser. Andra har problem på grund av missfärgning av tänder på grund av mediciner och åldrande. Men det är bra är att de moderniseringar av tandvård har banat olika sätt att dessa lösa dessa problem.

En av de metoder som används av dem som praktikdentistry att åtgärda dessa problem är användningen av faner. Dessa faner är gjorda av ett skikt av korrigerande material. Detta material placeras på ytan av tanden. Detta tjänar till att förbättra utseendet av en tand eller för att förhindra ytterligare skada på ytan av en tand. Det finns två olika typer av material för att tillverka faner; dessa typer är sammansatta och tandporslin. En faner gjord av kompositmaterial placeras direkt eller indirekt av en specialist i en tand anläggning och därefter bundna till tanden med hartscement. En faner tillverkad av dentalt porslin kan endast tillverkas indirekt.

Den person som uppfann och banat väg för faner är en av tandläkarna som är stationerade i Kalifornien, Charles Pincus. Under sin tid, kan faner lossna under en kort period eftersom tandprotesfast var det enda som håller dem. Dessa fanér användes för att tillfälligt ändra framträdanden av en skådespelare 'tänder. Faner förbättrades under 1982 efter forskning startades av Richard J. Simonsen och John R. Calamia. Deras forskning slutsatsen att fluorvätesyra kan användas för att skära porslin och stärka de band som kan erhållas från både sammansatta hartser och porslin som möjliggjorde porslinsfasader på tanden 'yta för att få fäste permanent. Detta bevisas i en artikel av Calamia och Horn. Calamia beskriver tekniken för korrekt tillverkning och korrekt arrangemang av de modifierade porslinsfasader med hjälp av eldfasta modellen teknik, medan Horn beskrev lämplig metod att använda och placera platina folie för tillverkning av ett faner.En annan metod för att återställa tänderna är att använda Lumineers. Lumineers är en ny typ av fanér. Det är tunnare och starkare än originalet. Lumineers ger också samma fördelar som den i faneren, men en av skillnaderna mellan dem är att denna förbättrade versionen inte kräver att tanden som skall omformas. Så om individen vill ta bort detta skikt från tanden, kommer den ursprungliga strukturen på tanden vara intakt till skillnad från traditionella fasader. Nackdelen med Lumineers är att om det inte finns någon tandberedning, kommer det kännas skrymmande än de traditionella faner.

Sammanfattning:

1. Faner används för att förbättra utseendet på tänderna och för att skydda skadade tandytor. De finns i två former: komposit och tandporslin.
2. Komposit faner kan byggas upp i munnen eller indirekt tillverkas av en tandtekniker. Porslins version kan endast indirekt tillverkas.