Skillnaden mellan Glas och PyrexGlas vs Pyrex

Skillnaden mellan Pyrex och glas är att Pyrex är härdat glas och används för kock varor medan glas används främst för arkitektur och möbler. Glas är tillverkad av samma ingredienser som Pyrex men anlöp metoder ger glas helt olika egenskaper. Pyrex göras av den låg koefficient expansion av borsilikatglas medan glaset blåses och pressas för att förbereda den för formningsprocessen.

När vanligt glas förvärvar några nya egenskaper på grund av några anlöpning och andra processer, kallas det Pyrex. Anlöpprocessen när tillämpas på de färdiga glasprodukter kallas Pyrex gör det fyra till sex gånger starkare än den vanliga glasprodukten. Den värmebeständiga kvalitet att bära upp till 425 grader F gör det Pyrex produkter idealiska för användning i köket, särskilt för matlagning eller bakning.

Pyrexglas raster till en jämn mönster kallas tärning och krossar ner i små kubiska bitar medan glaset kan bryta sig in i farliga vassa kanter långa bitar. Pyrex producerades 1915 av Corning In. följt av World Kitchen LLC som gör glasprodukter av det registrerade varunamnet Pyrex. De producerar värmebeständiga produkter som bakplåtar, mätning koppar och te krukor etc. Eftersom vanligt glas inte har mycket värmebeständiga egenskaper, vi inte använder dem direkt i kontakt med alltför mycket uppvärmda eller kalla temperaturer.Enkla glasprodukter är inte lämpliga för kök användning eftersom någon plötslig förändring av temperaturen kan orsaka att glaset går sönder omedelbart såsom att hälla kokande mjölk direkt från spisen till ett kallt glas eller sätta kallt glasskål i den varma ugnen direkt etc. Pyrex å andra sidan är mycket mer hållbara och tillförlitliga för att bära dessa och har större tolerans för plötsliga förändringar i temperatur och / eller miljö. Men liksom alla glas, vissa säkerhetsåtgärder bör följas för att undvika något missöde eller plötslig olycka. Pyrex bör också användas tillsammans med några säkerhetsåtgärder för att rädda individen från att riskera sig en skada eller produkt skadligt. Frozen Pyrex rätter ska tinas innan de används för bakning och varma fartyg bör tillåtas att svalna innan kyl-. Pyrex produkter vid rumstemperatur tål direkt värme bra men vanliga glasprodukter är inte lämpliga att sättas direkt på spisen eller andra värmekällor.

Enkel glas gjorda i olika former, färger och former används endast för dekorativa ändamål. Till exempel är vanliga glasprodukter används för vardagsrum, möbler och middag porslin eller glas etc. Pyrex och glas är båda finns i olika tjocklekar, kvaliteter, prisklasser och i en mängd olika mönster, former och färger. Ytan på Pyrex och standardkvalitet glasprodukter finns också i skrapsäkra ytor. En annan viktig användning av glaset är att göra speglar medan Pyrex används för att göra laboratorieutrustning.

Sammanfattning:
1. värmebeständigt glas produkter kallas Pyrex.
2. Pyrex används flitigt i laborationer som provrör, fat och bägare samt kökstillbehör, köksredskap och bakning fartyg etc.
3. Enkel glas är inte lika stark som Pyrex eftersom Pyrex är fyra till sex gånger hårdare med en granulär bryta mönster.
4. Regelbunden glas är inte lämplig för plötslig temperaturförändring, men Pyrex kan bära och motstå plötsliga temperaturförändringar bättre än glasprodukter.