Skillnaden mellan aluminium och glasfiberbåtarAluminium vs Glasfiber Båtar

Jämförelsen mellan aluminium- och glasfiberbåtar är en gammal strid av glasfiber kontra aluminium. Båt-byggnadsmaterial, om jämförs på uppdrag av prestanda och värde, då aluminiumbåtar är billigare och glasfiberbåtar är dyrare. Aluminiumbåtar ding om de träffar ett hårt föremål, och skulle vara svårt att reparera i vissa fall, medan glasfiberbåtar är starka och flexibla. Aluminium kan svetsas, och glasfiber kan inte, vilket gör aluminiumbåtar lättare att reparera.

Moderna glasfiberbåtar komma med flotation skum, och inte använda trä i deras konstruktion. De är stadig i vatten och flyter lätt. En glasfiber skrov är skör, och en omvänd chine hull tvingar vattnet att spruta på vardera sidan genom att skära igenom det. Ett aluminiumskrov är rektangulär till formen, och plogar genom vattnet i stället för att skära igenom det. Det kan vara svårt att reparera.

Glasfiberbåtar kan gå sönder, och aluminiumbåtar kan böjas. Glasfiber kan formas, medan aluminium inte kan formas, men endast svetsas in i vilken som helst form. Glasfiberbåtar är mindre bullriga, och ge fast rida, medan aluminiumbåtar producerar ett högt ljud med skrovet. Aluminium, om skrapat, kan repareras lätt, men glasfiber är svårare om de skadas eller repas. Glasfiberbåtar är korrosionsbeständig, medan aluminiumbåtar inte kan motstå korrosion i salt vatten om den inte underhålls och förseglas. Glasfiberbåtar är flexibla, medan aluminiumbåtar böja och nitar kan läcka.

Nästan alla glasfiberbåtar kan lagra upp till 60 liter gas i den inbyggda bensintanken i slaget området under golvet. Medan aluminiumbåtar har ett skal typ design, utan gott om utrymme för lagring, så att extra bränsle kan vara i vägen för det mesta. Om du ska fiska i små sjöar eller vattendrag, kan aluminium vara det bästa valet, men om du planerar att gå till större sjöar och hav, glasfiber är ett måste. Glasfiber en aluminium tål svåra väderförhållanden.

En annan stor skillnad vi kan hitta är i utformning, sittplatser och lagringskapacitet. Glasfiberbåtar blir rymligare, med bekväma sittplatser och gott om lagringsutrymme, jämfört med aluminium.

Aluminiumbåtar är bra för livslängd och förblir i gott skick under lång tid, till skillnad från glasfiber. Aluminiumbåtar är inte bara populär, men standarden båt byggmaterial för tillverkning av lyxbåtar. Aluminiumbåtar är lätta, med högre hastighet, och buckla resistenta. Glasfiber är spröd av naturen, så att de kan spricka om du vill ändra båt till ett skrov, medan aluminiumbåtar kan bara buckla lite. Glasfiberbåtstillverkare materialet består av petroleumbaserade kemikalier och är brännbart, medan aluminium är oftast brandsäker.Sammanfattning:

1. aluminiumbåtar är lätta, och oftast brandsäker.

2. glasfiberbåtar tillverkas med petroleumbaserade kemikalier och är brännbara.

3. aluminiumbåtar är billigare än glasfiberbåtar.

4. glasfiberbåtar kan spricka eller gå sönder, och aluminium kan böjas och buckla.