Skillnaden mellan glas och akryl akvariumGlas vs akryl akvarium

Akvarium kommer i glas eller akryl. Man kan stöta på stora skillnader mellan dessa två typer av akvarier.

När man tittar på glas och akryl fisk tankar, båda har sina egna fördelar och nackdelar. Akvarier av glas har alltid varit en favorit som de har använts under ganska lång tid och de ger en känsla av en kunglig utseende.

Akryl fisk tankar är kända för att vara starkare, mer flexibel och mjukare än behållare av glas. Fisketankar gjorda av glas tenderar att brytas eller splittras om det finns en skarp inverkan på den. Även en akryl akvarier kan också sönder under en viss effekt, kan endast en mycket stark kraft spricka eller krossa dem.

En annan skillnad noterades mellan glas och akryl fisk tankar är i sin vikt. Akryl fisk tankar väger cirka 50 procent mindre än akvarier av glas. Detta innebär att akryl fisk tankar är lättare att hantera och kan flyttas från en plats till en annan med lätthet.

Till skillnad från glas akvarium, akryl akvarier isolera 20 procent bättre. Detta hjälper till att minska temperaturvariationer, vilket sparar in chiller räkningar.

En annan sak som kan noteras är att akryl akvarium komma med mindre läckage än fisketankar gjorda av glas. Detta beror på att akryl akvarier är molekylärt svetsas. Akryl fisk tankar har en tydligare bild än fisketankar gjorda av glas. Detta beror på att akryl 's transparens Betyget är ca 90 procent.

Glas är svår att repa, medan det är lätt att göra detta med akryl. Dessutom skulle akvarier av glas vara tjockare än akryl akvarium.

Sammanfattning1. Akryl fisk tankar är kända för att vara starkare, mer flexibel och mjukare än behållare av glas.

2. De fisketankar gjorda av glas tenderar att brytas eller splittras om det finns en skarp inverkan på den. Även akryl akvarier kan också sönder under en viss effekt, kan endast en mycket stark kraft spricka eller krossa dem.

3. Akryl fisk tankar väger cirka 50 procent mindre än akvarier av glas.

4. Akryl fisk tankar är lättare att hantera och kan flyttas från en plats till en annan med lätthet.

5. Till skillnad från glas akvarium, akryl akvarier isolera 20 procent bättre.

6. Akryl fisk tankar komma med färre läckor än fisketankar gjorda av glas.