Skillnaden mellan Tvåstegs ugn och Ett steg ugnTvåstegs ugn vs Ett steg ugn

Folk blir normalt förvirrad när man letar efter ugnar eftersom det finns ett antal sorter. När du väljer ugnar, människor tar hänsyn till olika aspekter som pris och effektivitet. På marknaden kan man välja mellan ett steg ugn och två salvia ugnen.

Även om dessa två ugnar har hög effektivitet, de är olika på många sätt. En av de viktigaste skillnaderna mellan ett stadium ugnen och två-stegs ugn är med avseende på BTU hastigheten. En enstegs ugnen körs alltid i full kapacitet (ett BTU) när det finns ett behov av värme. Å andra sidan, löper en tvåstegs lugn vid en låg BTU hastighet under det första steget. Det andra steget tas i drift endast om det första steget inte kan bibehålla föreskriven börvärde. Detta innebär att två steg ugn förbrukar mindre bränsle än ett steg ugnen.

Den två-stegs ugnen kan betecknas som två separata ugnar. En fördel med två-stegs ugnen är att ett skede fungerar under milda vintern och en annan körningar under kallare vintern. Men denna möjlighet finns inte med ett enda steg ugn eftersom det bara finns en ugn.Vid jämförelse med en etapp ugnen, distribuerar tvåstegs ugn värmen jämnare. ? Utöver detta arbetar i två steg ugn i en lugnare atmosfär i kontrast till den ett stadium ugnen.

Tvåstegs ugn löper under en längre tid än en salvia ugnen. När man jämför de två ugnar, driver två-stegs ugn i en lägre hastighet. Det finns också en konsekvent flöde av värme vid användning av en två salvia ugn. Det ena steget ugnen har en enda hastighet ugn fläkt medan två steg ugnen kommer i flera hastighets ugn fläktar.

Sammanfattning

En enstegs ugnen körs alltid i full kapacitet (ett BTU) när det finns ett behov av värme. Å andra sidan, löper en tvåstegs lugn vid en låg BTU hastighet under det första steget. Det andra steget tas i drift endast om det första steget inte kan bibehålla föreskriven börvärde.

En fördel med två-stegs ugnen är att ett skede fungerar under milda vintern och en annan körningar under kallare vintern. Men denna möjlighet finns inte med ett enda steg ugn eftersom det bara finns en ugn.

Vid jämförelse med en etapp ugnen, distribuerar tvåstegs ugn värmen jämnare.