Skillnaden mellan kisel och silikonKisel vs Silikon

Kisel och silikon, men låter liknande, är helt olika ämnen en varelse konstgjorda och andra naturliga.

Kisel
Kisel är ett grundämne som förekommer naturligt på ytan av jorden. Det är en av de vanligast förekommande elementen på vår planet, andra bara till syre, som utgör upp till 27 procent av den genomsnittliga bergytan. Detta element obligationer med syre bildar silikater. Några mycket vanliga exempel på silikater är: glimmer, kvarts, jadeit, fältspat, och många fler. Rent kisel är en bristvara i naturen. Men i sin rena form, uppträder kisel som grå kristaller med en metallisk lyster.
Kisel uppvisar karakteristiska egenskaper. Det är en idealisk halvledare, en egenskap som möjliggör framställning av flera datorbehandlingsanordningar. Det är själva kärnan i IT-revolutionen. Den används också vid framställning av solceller. Kisel är mycket motståndskraftig mot värme. På grund av denna säregna egenskapen, är kisel utnyttjas i framställningen av brandsäkra produkter. Det används vid framställning av keramiska glasplattor, glas, tegel och värmetåliga kökshjälpmedel.

Silikon
Silikon är en konstgjord produkt. Det är en polymer gjord av kisel, kol, och syre. Den finns i ett fast ämne, en vätska, såväl som gel bildas. Den har fått ett antal industriella tillämpningar. I flytande form, såsom flytande silikon, används det i smörjning av delar till maskiner. Den används också som en vattentät tätningsmedel för fönster i sin tjockare, gummerade version.
Silikon är flexibel, transparent, och har fuktbeständiga egenskaper i sin fysiska form. Kemiskt är det inerta. Silikon visar sig vara en god elektrisk isolator och en värmebeständig substans. Ugn tång, pan hållare, och många andra köksprodukter tillverkas med hjälp av denna produkt. Vi tycker också att det 's används som beläggningar. Silikonbeläggningar har non-stick egenskaper som har möjliggjort deras användning vid framställning av silikon bakeware.

Den icke-stick egenskap av denna konstgjorda, fantastiska polymer utnyttjas för att göra formar. Det används för gjutning för produkter såsom hartser, legeringar, gummi och skum. Den halvfasta silikonsmörjmedlet och silikonfett är också föredragna produkter i branschen.

Vidare finner silikon dess användning som en medicinsk hjälp. Det används som ett antacidum. Det används också som implantat av olika slag, pacemakers, och även som artificiella leder. Detta material används vid framställning av barn 's objekt som:.. Leksaker, är nipplar för nappflaskor och skönhetsprodukter samt många schampo och balsam som framställts med flytande silikon i gelform det används som hår stylingprodukter.Det används också som ett bindemedel och ett lösningsmedel för organiska material. Det visar sig vara ett miljövänligt alternativ till traditionellt använda material.

Sammanfattning:

1. Kisel är ett element medan silikon är en polymer av kisel.

2. Kisel förekommer naturligt medan silikon är konstgjorda.