Skillnaden mellan stål och metallStål vs Metall

Den huvudsakliga skillnaden mellan stål och metall är att stål är en legering gjord av järn metall och metaller är grundämnen som förekommer naturligt i jorden 'skorpan, och utvinns ur olika delar av världen. Metaller är omagnetiskt, segjärn och icke-korrosiva . element med hög motståndskraft mot anlöpningsfärg Metaller är också säker, och har hygieniska egenskaper, de är närvarande i det biologiska systemet av människokroppen, och inte skadliga när de implanteras.

Stål är gjord genom tillsats av en kontrollerad mängd av kol till järn. Olika metaller tillsätts för att göra nästan sextio grader av stållegeringar. Till exempel är krom tillsättes till stål för att göra rostfritt stål. I motsats till andra metaller, är stål känd för sin styrka och livslängd. Den kan bära massor av laster under en lång tid jämfört med andra metaller.

Metallmalmer måste raffineras innan användning. Föroreningarna som kallas slagg eller andra metaller avlägsnas. Då de kombineras med andra metaller för att producera mer styrka och kvaliteter. Metaller är pläterade att producera mer glans och stabilitet, såsom mässing är förnicklad eller förgyllt silver. Stål är en förening av järn och kol, tillverkad i ugnar. Stål har viskositet, och krymper när den är kall. I extrema väderförhållanden, kan tillstånd som kalla temperaturer påverkar stål sprött men metaller tål minusgrader. Metaller har attributen för lyster, seghet och formbarhet, som gör deras tillämpning i olika branscher mycket lätt. De används för att göra mynt, smycken, Vapen, kirurgiska implantat, industriprodukter, hushållsprodukter, verkstads- och byggnadsindustrin, arkitektur utforma och dekorativa produkter. Stål används för att göra starka strukturer, verktyg, auto fordonskarosser och andra komponenter, byggmaterial, broar, fartyg, vapen etc. Stål är frätande och kan rosta om kol är närvarande i en hög halt. Det är magnetisk, och inte lika kraftfulla en termisk eller elektrisk ledare som en metall. Stål görs hygienisk genom att lägga till metaller, till exempel krom. Stål är en konstgjord element, och mycket billigare än guld, silver, aluminium eller andra metaller. Metaller är dyra, och vissa av dem betraktas som monetära föremål, som guld och silver.

Metaller har hög smält- eller fryspunkter; det betyder fryspunkten för en metall är samma punkt som dess kokpunkt. Kokpunkten för stål är 3000 grader. I denna moderna tid av teknik, nästan alla metaller som finns är antingen legeringar eller i kombination med andra metaller för att förbättra sin styrka, hårdhet och motstånds befogenheter. Rena metaller är inte rimligt att användas allmänt och ekonomiskt. Stål är ekonomiskt, och används för sin vikt bärande kvalitet på många olika sätt.

Sammanfattning:1. Stål inte är en metall, men en legering av järn, och tillverkas i ugnar.

2. Metaller förekommer naturligt i jordskorpan, och bryts upp ur marken.

3. Stål är stark, och görs för strukturer som används för att bygga hus, skyskrapor, fartyg eller vapen.

4. Metaller är formbara, segjärn och används för att göra smycken, dekorativa produkter och kirurgiska implantat.