Skillnaden mellan aluminium och galvaniserat stålAluminium vs förzinkat stål

Skillnaden mellan aluminium och galvaniserat stål erhålls genom att jämföra egenskaperna hos båda. Aluminium är en metall, och den har alla attribut för metall C som är: Det är duktilt, korrosionsbeständig, flexibel och en god termisk ledare. Aluminium är också väderbeständig, och kan bearbetas, förtunnas i trådar och ark eller lödas. Aluminium gör legeringar tillsammans med andra metaller, och aluminiumlegeringar är kända för sina lätta och kostnadseffektiva egenskaper. Medan galvaniserat stål erhålles, är kolstål doppas i smält zink, som klamrar sig fast på stålet som en tunn film. Stål är en legering av järn och kända för sin styrka, och används som en konstruktion eller byggnadsmaterial. Den kan korrodera, och i syfte att göra den anti korrosivt den galvaniseringsprocess av stål är nödvändigt. En italiensk Luigi Galvani uppfann denna process för att se till att stål kan räddas från korrosion eller rost genom en beläggning av zink.

Den galvanisering process för kolstål producerar olika påverkar vilka hjälper till att tillverkning av olika delar av industriobjekt, och det finns i olika former. Galvaniserat stål används också för att bygga bostäder ramar, lastbils- och busskarosser, hushållsapparater, elektriska torn, metallkärl, och för andra poster integrerade för vår användning i det dagliga livet.

Aluminium har en låg densitet, vilket resulterar i en högre värmeutbyte i jämförelse med galvaniserat stål. I olika industriella apparater, är aluminium att föredra framför galvaniserat stål på grund av dess ökad prestanda och låg vikt. Den låga densiteten av metall hjälper det att vara en bättre värmeledare. När det gäller vikt, vinner aluminium kontra galvaniserat stål. Dess kvalitet för att vara lätta, en effektiv värme överlåtaren, dess kylning och upptining egenskaper, liksom dess kostnadseffektiva fördelar, gör det till ett bättre material än stål.

Aluminiumprodukter är också att föredra framför galvaniserat stål på grund av deras antibakteriella egenskaper och är lätta att rengöra naturen, särskilt när det finns livsmedlet i fråga. Jämfört med hårda och släta aluminiumytor, galvaniserade stålytor är porös och grov, som kan hålla och samla bakterietillväxt och förorena livsmedel.

Galvaniserat stål är ett idealiskt material som ska användas för de industriella processer där kaustiksoda och kaliumhydroxid är involverade, eftersom galvaniserat stål har zink film som är resistent mot milda alkaliska lösningar; mer än aluminium. Aluminium och galvaniserat stål är både förenliga med varandra, och intill varandra i den galvaniska skalan. Det finns många aluminium understructures med galvaniserat stål exteriörer byggdes under det senaste halvseklet.

Sammanfattning:1. Aluminium är en metall, under det galvaniserat stål erhålls genom en varmdoppningsprocess i vilken kolstål doppas i zink.

2. Galvaniserat stål har en porös och grov yta, som är svåra att rengöra.

3. aluminiumytor är hård och slät, vilket hjälper till att eliminera bakterietillväxt med en enkel rengöringsmetod.

4. Aluminium och galvaniserat stål är båda kompatibla med varandra.