Skillnaden mellan stål och StålStål vs Stål

Vad är skillnaden mellan stål och kolstål? Tja, kan man tro att det 'är allt i namn bit detta är absolut inte fallet. Det finns stora skillnader mellan stål och kolstål som skulle vara korrekt diskuteras i denna artikel. Men innan vi kommer till de viktiga bitarna, varför är det viktigt för människor att veta skillnaden mellan de två? Tja, är svaret enkelt. Om du skulle använda en av de andra, är det viktigt att du ser till att du har rätt en för projektet som du har till hands . Annars kan det helt äventyra det. Så nu när vi har det ur vägen, ska vi ta en närmare titt på dessa två typer av metall?

Stål, klassificeras ofta som genom användning av dess kolhalt, är faktiskt en hög kolstål som ofta används för att skapa skärverktyg och dör. På grund av sin skörhet och fullkomlig hårdhet, är det också ofta används för konstruktion samt strukturella former på grund av dess förenlighet med verktyg och svetsning. Legerat stål är idag en av de mest använda, men beror naturligtvis detta också på det ändamål som en specifik typ av stål kommer att tjäna. Till exempel när det gäller att bygga bilar såväl som flygplansdelar, kromstål används oftast på grund av sin hållfasthet, hårdhet och elasticitet.

En annan sak som du bör notera när det gäller stål är att inte alla dess sorter är magnetiska. Kanske du kanske har läst eller hört talas om 'magnet test' som ofta används för att tala stål från andra typer av metall. Det här är 't alltid tillämplig, såsom i fallet av nickelstål. Det är omagnetiskt saknar sprödhet av hög kolstål men samtidigt har samma hållfasthetsegenskaper. För att berätta omagnetiskt sorter stål från andra typer av metall kan du överväga att kontrollera dess densitet. Det ligger några stora skillnader.Mjukt stål, å andra sidan, är en mängd olika stållegering som består av höga mängder av kol som en av dess huvudbeståndsdel. Om du don 't vet vad en legering är, i grund och botten är det en blandning av metaller såväl som icke-metaller, som är utformade för att ha mycket specifika egenskaper. Mjukt stål skiljer sig från rostfritt stål genom dess kromhalt. Rostfritt stål innehåller en mer betydande mängden krom i jämförelse med mjukt stål eller vanligt kol. när det gäller dess egenskaper, är mjukt stål kända för att visa en gradering när det gäller styrka, formbarhet, seghet liksom de andra fysikaliska egenskaper hos stål.

Denna gradering händer när kompositionen ändras. Trots detta faktum, men det är fortfarande en av de mest använda legeringarna ute. Det är inte så sprött som kvalitetsstål, men dess draghållfasthet är lägre i jämförelse med den. Mild stål används ofta för att skapa rör, kulor, rustningar, kedjor, muttrar och bultar, gångjärn, magneter, tråd, kabel samt knivar. Det blir också starkare om du lägger mer kol till det. Också, notera att när det gäller att motståndskraft mot korrosion, är mjukt stål ett mycket mer sårbara när jämfört med stål. I grund och botten innehåller stålet en tillräcklig mängd krom som hjälper det bildar en slags passiv film gjord av kromoxid som hjälper till att förhindra ytterligare korrosion. Kom ihåg att det finns moderna behandlingar som kan appliceras på kolstål som kan hjälpa fördröja eller helt förhindra korrosion i det liksom.

Sammanfattning:
Stål är mindre formbara och hårdare än stål.
Mild stål är mindre spröda än stål.
Stål är mer resistent mot korrosion.