Skillnaden mellan aluminium och järn HeadsAluminium vs Iron Heads

Om vi ​​har liknande järn och aluminium huvuden, skulle de ser identiska, skulle bara det material de är gjorda av att vara annorlunda. Externt, skulle de båda ser likadana ut, men internt, skulle de ha olika typer av tändstift. Aluminium huvuden använder packningar som är säte stil lång räckvidd, medan järn huvuden har en avsmalnande säte stil och korta räckvidd tändstift. Det finns en berömd gammal teori att aluminium huvuden har mer kompressionsförhållande, eftersom de skingra mer värme, medan järn huvuden kan göra mer makt eftersom kammar låser i värmen.

Tester har utförts flera gånger för att bevisa denna teori att aluminium- och järnhuvuden har någon möjlighet att se till att värme retentionsegenskaper skulle kräva olika inställningar tändningsinställningen.

Andra frågor stiger också, såsom förutom värmeavledning, är järn huvuden bättre än aluminium huvuden, och vilka är de andra fördelar om vi använder aluminium huvuden över järn huvuden, förutom vikt? Aluminium är lättare, mer formbar, och kan bearbetas i stället för gjuten; järn är sprödare och är mottagliga för skador på grund av temperaturförändringar. Aluminium har mindre vikt än järn, och är lättare att reparera samt.

Många föredrar aluminium huvuden för sina prestationer, och betrakta dem i sig bättre än järn huvuden. Men oavsett vilket material C järn, aluminium eller kobolt C används för att bygga huvuden, deras prestanda kommer nästan att vara samma.

Med utgångspunkt från skillnaden mellan aluminium- och järnhuvuden, skulle det vara vridmoment, eftersom mängden vridmoment gör aluminium vinna över järnhuvuden. Aluminium huvuden har högre kompression, är lätta och har bättre portar jämfört med järnhuvuden. Men järn huvuden vanligen föredras av dagliga förare, eftersom det inte utveckla problem som aluminium huvuden över tiden. Aluminium huvuden kan behöva tas bort och repareras oftare än järn huvuden. Järn huvuden är billigare än aluminium, och tålig också, eftersom de har färre blåsta packningar och mindre sprickor.

Ett annat skäl till varför järnhuvuden föredrages är att de inte överför mycket värme under förbränning som aluminium. Järn- och aluminium huvuden har en skillnad i flöde samt. Järnhuvuden har förmågan att göra fler hästkrafter än aluminiumhuvuden, eftersom de har en liten skillnad i mängd vridmoment. Annat än att, kanske det inte finns någon skillnad i makt.Sammanfattning:

1. aluminium och järn huvuden kan se samma utvändigt, men har olika tändstift internt.

2. Aluminium är lätt och enkel att reparera.

3. Järn huvuden är tyngre, men mer hållbara.

4. Aluminium huvuden har en mindre mängd av vridmoment, men de släpper för mycket värme under förbränning.