Skillnaden mellan aluminium och rostfritt stålAluminium vs? Rostfritt stål

Aluminium som förekommer färger som kan variera från ljusgrå till silvervit. Det är den 13: e elementet i det periodiska systemet, som tillhör den Borgruppen. Föredra för användning av mobiltelefon och bärbara höljen, yttre dekor för byggnader, köksredskap och substitut till någon annan metall på grund av dess förmåga att motstå korrosion, är det också allmänt tillgänglig i världen som aluminium är den vanligaste metallen och tredje vanligaste grundämnet efter syre och kisel. Det är lätt och enkel att arbeta med, det är gnistfria och omagnetiskt, dessutom är det formbara och formbar. Rent, är aluminium en svag metall det är ungefär hälften så svag när det gäller elektrisk ledningsförmåga jämfört med koppar men kombinera ren aluminium med vissa mineraler (som kan nå till 270) kommer att ge en mycket stark och lätt legering.
En annan långsam frätande ämne är det rostfria stålet, det existerar inte som en ren del, men det är en legering av olika element som krom, som står cirka 10-12% av dess densitet. Även känd som CRES eller frätande beständigt stål, är detta material att föredra än en vanlig stål. Det anses också som en av de mest hygieniska ytor för det 's användning som köksredskap, eftersom det lätt kan rengöras och den normala ytan inte innehåller porer eller sprickor som kan bli en grogrund för bakterier. Dessutom inte rostfritt stål påverka smaken av mat och det kan användas under lång tid syften. den mest anmärkningsvärda kvaliteten på rostfritt stål är 'fläck fri' som i vederbörlig ordning omfattar att den kan användas för tunga arbeten. Vissa massiva strukturer som gateway båge i St . Louis, är tillverkad av eller åtminstone omfattas av rostfritt stål rostfritt stål är ett idealiskt material för det mesta i ett kryssningsfartyg, på grund av att fartyget 's konsekvent exponering mot havet. den salta luften tenderar att påskynda korrosion av material ombord. Täcka den åtminstone med rostfritt stål kommer att rädda kaptenen från oroande om det här problemet.
Som jämförelse är aluminium icke magnetiskt, lättare i vikt, en starkare värmeledare och mer riklig än rostfritt stål. Å andra sidan, är rostfritt stål ett starkare material än aluminium så det är utformat för tunga arbeten. Preferensen av aluminium av rostfritt stål i hög grad påverkas av priset, eftersom aluminium är vanligare, är det mer troligt att det är billigare. Men det finns många typer av rostfritt stål avsedd för olika funktioner. Skillnaden är tydlig både material har sina egna svagheter och styrkor, Det är användaren som kommer att definiera vilka av dessa egenskaper är viktiga utifrån hur objektet används.
Sammanfattning:
Aluminium är den vanligaste metallen i jord compassing totalt ca 8-9% av den totala vikten.
Rostfritt stål är inte ren genom naturen är det en legering av olika metaller.
Båda materialen korrodera långsamt.
Aluminium är lättare, icke magnetisk och en starkare värmeledare än rostfritt stål.