Skillnaden mellan värmepump och FurnaceHeat Pump vs. Furnace

Värmepump är en term som vanligen används för värmeöverförings eller cirkulerande enheter och maskiner som kylskåp, luftkonditioneringar och frysar. I motsats till värmemotom, omvandlar värmepump mekanisk energi till termisk energi. Denna uppgift är i huvudsak uppnås med hjälp av vätskor som kallas 'köld'. De klassiska exemplen på köld är CFC (klorfluorkarboner) och koldioxid.

En värmepump kan användas för att antingen värma atmosfären eller sänka temperaturer, beroende på typen av utgångs önskas. Men en 'ugn' kan endast användas för uppvärmning. Ugnar kan inte betraktas som en kylanordning. För att generera värme, härleder en ugn energi från flera källor, liksom naturgas, LPG (Liquefied Petroleum Gas), kol, eldningsolja eller trä. Typiska ugnar omfatta anordningar och maskiner som ugnar, ugnar och pannor.

Till skillnad från skorstenar, värmer värmepumpen upp ditt hushåll under vintrar utan kvävning dig. Dessutom visar de senaste värmepumpar har nu en inbyggd luftrenare och därigenom se till att du andas frisk och ren luft. De flesta av de värmepumpar är bekvämt att använda, och tar upp väldigt lite utrymme. Värmepumpar kommer med ett löfte om långsiktig service och är också billigare jämfört med andra uppvärmningsanordningar. Vissa Värmepumpar är miljövänliga också.

För att kunna använda en ugn i ditt hushåll, behöver du vissa komponenter, som en termostat, fläktar och brännare. En av de plus punkterna i en ugn är att den kan ge värme genom förbränning av olika källor, såsom gas, olja, trä, el och kol. Dessutom de fläktar och brännare ser till att ugnen fungerar under en längre tid. Nuvarande ålder termostater nu digitaliseras, och därmed kan du nu styra temperaturen i ditt hushåll effektivt; därigenom minska dina elkostnader och bränslekostnader.

I sammanfattning, värmepumpar visa sig vara ett bättre val jämfört med ugnar. Följande är de största skillnaderna mellan en värmepump och en ugn:1. En värmepump kan antingen öka eller lägre temperaturer, men en ugn kan bara ge värme.

2. Även om man kan välja en ugn, köpa en värmepump kan vara nödvändigt om temperaturerna sväva högt.

3. De källor som används av värmepumpar är begränsade, och är något miljövänliga. Däremot kan en ugn arbeta på en rad olika källor.

4. Vid en jämförelse med en ugn, en värmepump kostar mycket mer.