Skillnaden mellan aluminium och glasfiber stegarAluminium vs glasfiber stegar

I de äldre dagar, trä och bambu stegar används, men i denna moderna värld, har aluminium och glasfiber stegar kommit ut på scenen. Aluminium- och glasfiberstegar har sina egna fördelar och nackdelar.

Vid en jämförelse av aluminium och glasfiber stegar, en av de viktigaste skillnaderna som kan märkas är deras styrka. Jämfört med de aluminiumstegar, glasfiber stegar är mycket stark. Det betyder inte att aluminiumstegar är inte stark, men styrkan beror på graden av det material som används. En aluminiumstege med en låg grad kunde böja lätt. Vid jämförelse med aluminiumstegar, kunde glasfiber stegar spricka.

En annan märkbar skillnad är när det gäller resistens mot väderförhållanden. Till skillnad från de aluminiumstegar, de glasfiber stegar är mer resistenta mot väderförhållanden.

Det kan också ses att glasfiber stegar är resistenta mot elektricitet. Som glasfiber gör ingen elektricitet som aluminium, är dessa lejdare används mer när du arbetar runt kraftledningar.

En annan skillnad som kan ses mellan glasfiber stegar och aluminium stegar är att de förstnämnda är mer brandsäkra.

När man talar om värme, aluminiumstegar leder värme, medan glasfiber stegar inte. När de utsätts för värme, aluminiumstegar förlora sin styrka, och det kan bli svårt att använda stegen på ett bekvämt sätt. Å andra sidan, gör glasfiber stegar inte försvagas under värme.

En av fördelarna med aluminium stegar över glasfiber stegar är att aluminium dessa är lättare. Aluminium stegar kan utföras till någon plats med lätthet. Som glasfiber stegar är tyngre, kan de inte användas så länge förlängningsstegar. Dessutom glasfiber stegar kommer med ett högre pris än aluminium stegar.

Sammanfattning:1. Glasfiber stegar kommer med ett högre pris än aluminium stegar.

2. Vid jämförelse med de aluminiumstegar, glasfiber stegar är mycket stark.

3. Till skillnad från aluminiumstegar, glasfiber stegar är mer resistenta mot väderförhållanden.

4. Glasfiber gör ingen elektricitet som aluminium, och så dessa stegar används mer när du arbetar runt kraftledningar.

5. Glasfiber stegar är mer brandsäkra än aluminium stegar.

6. Jämfört med glasfiber stegar aluminiumstegar är lättare.