Skillnaden mellan kristall och blykristallCrystal vs blykristallglas

Kristall och blykristall till stor del används för att göra glas. Oftast människor är inte medvetna om skillnaden mellan kristall och bly kristallglas. Den enda skillnaden är att de vet är att en av dem innehåller bly.

Crystal är bara en typ av glas. De är mycket känslig än den vanliga glas. För att ge kristallerna mer stabilitet och vikt, är bly ofta läggas till.

Både kristall och bly kristallglas består av mangan, soda, kvartssand och kalk. Andra material som borax, arsenik och salpeter sätts för att ge färg.

Först av allt låt oss titta på bekostnad av de två. Blykristallglas är prissatt högre än kristallerna.

Blykristallglas sparkles mer än kristallerna. Detta är på grund av tillsatsen av blyoxid, vilket ökar brytningsindex. Till skillnad från kristallerna, ledningen kristaller är mer klar och tydlig.

Blykristall blåses och skär i handen medan kristaller maskintillverkade. Som ledningen kristallerna handgjorda, har det lagt briljans och skarpa fasetter. Å andra sidan, har kristallerna rundade kanter.

När man jämför de hälsofrågor, det finns ett talesätt som leder kristaller är inte bra för kroppen eftersom de innehåller bly. Även om varningen är där, människor föredrar blykristallglas till kristaller som de är vackrare. En annan punkt som ibland lyfts är att alkohol inte bör förvaras i blykristallglas karaffer. Om alkoholen lagras i mer än tre månader, så finns det en möjlighet att ledningen utstrålar i vätskan.

De första kristallerna spåras runt 500 B C i Mesopotamien. Å andra sidan, var Blykristall upptäcktes i 1674 efter en engelsk glassmaker förändrats formeln för att göra kristallglasvaror genom att ersätta blyoxid för kalcium.Sammanfattning

1. Både kristall och bly kristallglas består av mangan, soda, kvartssand och kalk. Men i blykristall är bly också till.

2. Blykristall är prissatt högre än kristallerna.

3. De ledande kristaller har lagt briljans och skarpa fasetter. Å andra sidan, har kristallerna rundade kanter.

4. Blykristall gnistrar mer än kristallerna. Till skillnad från kristallerna, ledningen kristaller är mer klar och tydlig.

5. När man jämför hälsofrågor, det finns ett talesätt som leder kristaller är inte bra för kroppen eftersom de innehåller bly.