Skillnaden mellan stål och rostfritt stålStål vs Rostfritt stål

Stål är ett element som har järn, kol och vissa andra proportioner av element i den. Rostfritt stål är gjord genom att minst 10,5% av krom, vilket gör stålet rostfritt. Det finns många föroreningar som finns i järn, såsom kisel, fosfor, svavel och mangan, och under processen att göra stål, är alla dessa föroreningar avlägsnas. Skillnaden mellan stål och rostfritt stål är att under processen att göra stål till rostfritt stål, krom, nickel, kväve och molybden tillsätts för att göra rostfritt stål. Rostfritt stål är resistent mot korrosion, och stål är benägna att fläckar och rost. Rostfritt stål rostar inte eller korrodera lätt.

Om vi ​​jämför styrkan hos både stål och rostfritt stål, bör vi bortse från allmän missuppfattning att en är starkare än den andra. Rostfritt stål har en låg kolhalt som ej kan härdas, och regelbunden stål är något starkare än grad 2 stål, och på samma gång är det betydligt svagare om man jämför i villkoren för hårdhet. Om vi ​​vill ta reda på skillnaden mellan de magnetiska egenskaperna hos de båda elementen, ser vi att rostfritt stål är vanligtvis omagnetiskt. Några av de typer av rostfritt stål är magnetiska, utom serie 3xx och 4xx. En sådan typ av rostfritt stål är billigare, och har normalt sett inte någon tillsats av nickel. Jämfört med rostfritt stål, är stål magnetisk.

Stål har olika typer att klassificera sin kolhalt, såsom hög kol, medium kol och låga koldioxidutsläpp. Rostfritt stål har flera typer som väl, och dess typer klassificeras enligt deras mikrostrukturer, såsom Austenitiskt rostfritt stål, ferritiskt rostfritt stål, Martensitiskt rostfritt stål och Duplex rostfritt stål. Stål används för formar, skärverktyg, lakan och strukturella former, svetsning och verktygs. Rostfritt stål används främst för sin anti-korrosiva element, eftersom det har utvecklats för att motstå ett antal korrosiva miljöer. Det garanterar fattighus säkerhet, en längre livslängd livslängd och hygieniska matlagningsytor. Det är mångsidig, har mindre underhållskostnader, och har ett mycket högt skrotvärde på avvecklingen. Det är möjligt att smälta ner och återvinna, och det är ekologiskt säkert och miljövänliga. De nästan sextio rostfria stål varierar beroende på graden av magnetism, andelen krom och andelen av de andra elementen. I stålmaterialet, kol och andra element fungera som ett härdningsmedel. Hårdhet, elasticitet, seghet och draghållfasthet hos stålet kontrolleras av de varierande mängder av legering, och deras fördelning i stålet. För ökad hårdhet och styrka, är mer innehåll kol tillsattes. Idag, människor i allmänhet anser att järn- och stålindustrin som samma sak, men historiskt sett var de separata produkter.

Sammanfattning:

1. Separera föroreningar från järn producerar stål, och lägga till olika element producerar rostfritt stål.2. Stål är magnetiskt, och rostfritt stål är omagnetiskt, utom vissa kvaliteter av rostfritt stål som är magnetisk.

3. Dess kolhalt såsom hög, medel och låg klassificerar stål.

4. Det finns fyra typer av rostfritt stål, och nästan sextio grader finns tillgängliga.