Skillnaden mellan SDS Plus och SDS MaxSDS Plus vs SDS Max

SDS Plus och SDS Max är båda borrkronor som används i borrhammare eller 'roto hammare' för kort. Dessa hammare är faktiskt borrhammare med en kraftfull hästkrafter att borra i nästan vad som helst. Att hjälpa till med borrningen är olika borr kopplade till dessa övningar för att utföra flera uppgifter som borrning i betong, betongarmering, och andra bygg uppgifter.

'SDS' står för 'Steck C Dreh C Sitz', som är tyska för 'Infoga C Twist C bokningen.' SDS har utvecklats och tillverkas av det tyska företaget Bosch för borrhammare 1975. SDS använder ett cylindriskt skaft på bit som sedan sätts in i verktygschuck genom att trycka på lite inne. Biten är låst på plats tills en ytterligare frigörings är slitsad. Såsom angivits, de roterande hammare som använder SDS Plus och SDS Max finns olika sorter av bitar.SDS Plus har fyra stora enheter eller spår (två öppna spår och två slutna spår) med låsning bollar som är kopplade till spåren. SDS Plus kan bytas ut mot SDS och är den normala bit och mest normal storlek bit för borrmaskiner. SDS Plus vanligtvis kan borra ett hål 1 och 1/8 inches i diameter. I jämförelse med andra bitar 'storlekar, det är den minsta av de tre skafttyper med längden 10 mm. Som är införd 40 mm. Inuti chucken.
Samtidigt är SDS Max borrkronan för större borrhammare. Det kan ge en större håldiameter jämfört med SDS och SDS Plus (två inches i diameter), och det har även mejslar som är perfekt för tunga arbete som flisning, mejsling, bussning, styckning, och gräva. Jämfört med SDS eller SDS Plus, har SDS Max tre öppna spår och en låsningssegment i stället för bollar. SDS Max har också en 18 mm. skaft som är insatt 90mm. i chucken när den används.
Eftersom borr SDS Max är större, anses de dyrare jämfört med SDS och SDS Plus borrkronor. På grund av sin storlek, är SDS Max inte kompatibla och kan inte vara utbytbara med både SDS och SDS Plus på grund av sitt system och olika skaft. SDS Max 's stora försäljningsargument är dess extra kraft, styrka och kapacitet att både SDS och SDS Plus brist.
Både SDS Plus och SDS Max kräver olika hammare kropps specifikationer. Men många människor som använder båda typer av utrustning ofta använt dem i samma kropp med hjälp av en adapter. Adaptern kompenserar för skillnaderna i borrarna så att båda kan användas i samma kropp eller tillfälle utan att köpa en annan borrhammare.
Sammanfattning:

SDS Plus är den minsta och lättaste biten, jämförbar och utbytbara med den ursprungliga. SDS Max är tyngre och större och är inte kompatibla och utbytbara för alla borrkronan.
SDS Max-systemet är helt annorlunda och använder en spline axel som inte får plats i en SDS maskin standard eller en SDS Plus Machine
En SDS Plus har fyra spår (två öppna och två slutna) och låskulor medan SDS Max har endast tre spår med låsning segment.
Diametern att en SDS plus kan göra är 1 och 1/8 inches medan SDS Max 's diameter kan mäta upp till 2 inches.
Skaftet av en SDS Plus åtgärder 10mm. medan SDS Max 's skaft har längden 18mm.
SDS bit kan sättas in 40mm. inuti chucken medan det tar 90 mm. för en SDS Max att införas i samma öppning.
SDS Max är dyrare och tyngre än en SDS Plus. Den har mer kraft och styrka i förhållande till de två borrkronor.