Skillnaden mellan aluminium och Vinyl WindowsAluminium vs. Vinyl Windows

Planerar du att försköna ditt hem? Varför inte börja med att byta ut de gamla och föråldrade fönster och fönsterkarmar? Om någonsin du fortsätter med en sådan, se till att du vet vad material att använda för ditt fönster. Kommer det att vara vinyl eller aluminium?

Aluminiumfönster är generellt starkare fönster än vinyl. Detta material är i stånd att motverka mot de hårda väderförhållanden, inklusive grymma surrning av vinden; Inte undra på detta fönster typ är den som vanligen används i flera höga lägenheter. Att vara hållbara typ av fönster, aluminiumfönster är också mycket lätt att reparera. Glaset kan snabbt tas bort när det bryts. Detta gör aluminiumfönster lätt utbytbara, och ersättningskostnader är lägre jämfört med andra fönster.

Dessutom är detta fönster typ sägs ge bättre bullerskydd än vinyl. Den senare måste göras tjockare för att nivå upp till aluminium 's ljudisolering kapacitet. Förutom från bullerskydd, de flesta ingenjörer eller arkitekter rekommenderar användningen av aluminium för dörrar och fönster, eftersom det inte kan brytas ned lätt när en tjuv planerar att bryta igenom materialet, i motsats till vinyl fönster och dörrar.

Tyvärr, vinyl fönster, tvärtom, är vanligen limmas ihop med vinyl altandörrar. Därför, när glaset går sönder, det hela måste repareras, om de inte bytas ut. Detta är utan tvekan en dyrare sak att göra än rent reparera glaset av en aluminiumfönster. Ersättningskostnader är i allmänhet större för vinyl. Du måste göra massor av rutin rengöring för din vinyl fönster. Du kan också sluta med att smörja gångjärnen i dina fönster. Eftersom målning inte längre behövs för denna typ av fönster, har vinyl en mycket begränsad färgval vid köpet. Den största nackdelen med detta fönster typ är den typ av själva materialet. Vinyl består av PVC eller polyvinylklorid '' en icke-biologiskt nedbrytbart material.

Vinyl är en böjbar och mjukt material. Således, för mycket stretch och flexar, alldeles särskilt om vinyl är tunn, lätt kan leda till brott. Det är förmodligen den vanligaste eller populär typ av fönster. Detta kan bero på det faktum att dessa fönster är billigare än sina aluminium motsvarigheter. Andra fördelar för vinyl fönster inkludera deras natur att vara opåverkad av fukt, och att målningen är troligen inte längre behövs. Vinyl fönster är också ett bra val för ditt hem om du vill ha bättre isolering från värme.Aluminiumfönster har också vissa nackdelar. Estetiskt, dessa fönster inte når upp till vad som kan kallas vacker. Den metalliskt utseende kommer att ge en mild inverkan på fönstren i ditt hem. Dessutom kan fukt sippra in i materialet, och detta kan leda till rostbildning. Ovanpå detta är aluminiumfönster visat sig vara mycket svårare att beställa.

1. Aluminium fönster är starkare och mer hållbara än vinyl.

2. Aluminium fönster är lätt utbytbara, och ersättningskostnader är lägre än vinyl.

3. Aluminium fönster ger bättre bullerskydd än vinyl.