Skillnaden mellan stål och aluminiumfälgarStål vs Alu Fälgar

Stålhjul och aluminiumfälgar har stora skillnader i deras vikt, kostnad och snittjocklek. Stålfälgar är tyngre, vilket gör dem mindre vinglig. Lättmetallfälgar är lättare och har en tjockare del som inte böjer så mycket. En annan skillnad är i tillverkningen, eftersom stålfälgar stämplas, och aluminiumfälgar är gjutna. En tjock stålplåt rullas och svetsas i en cirkel, medan en lättmetallfälg bearbetas till fina kretsar efter att de är gjutna.

Aluminiumfälgar är bra för varmare eller mildare temperaturer och stål är bäst för kalla väder, eftersom de kan motstå kalla klimat. installations stål hjul 'är starkare och hårdare än metallfälgar, och de kan målas flera gånger. Lättmetallfälgar är lättare i vikt jämfört med stål, och har en snabbare acceleration hastighet som rotationsmassa kommer att minska på grund av sin lägre vikt, och de kan bromsa snabbt. Å andra sidan har stålet en nackdel med en tung vikt, vilket gör den för tung att spela någon dynamisk del i de accelererade rörelserna hos ett fordon, och är långsam att bromsa.

Ju tyngre hjulet, desto mer energi det tar att bromsa, medan aluminiumfälgar är lättare än stål och mer föredraget eftersom de behöver mindre energi för att stoppa fordonet. Aluminiumfälgar görs med en kombination av olika metaller, så att de är mindre segt då stål, som kan böjas efter en viss tid. Stålfälgar kan hamras att sätta tillbaka i form, men lättmetallfälgar är benägna att bryta. Form böjar och producerar hjul att vingla under körning, som måste korrigeras genom en process som kallas hjulbalansering. Stålfälgar är inte resistenta mot korrosion, men lättmetallfälgar är typ av anti frätande, och även om de korroderar, sällan skadar det hjulprestanda.

Aluminiumfälgar är en homogen hybrid cast tillgängliga i många typer, såsom smidda aluminium, kolfiber, och ett stycke och tvådelade gjutna aluminiumfälgar. De är billigare, icke flexibel och väga upp till 1/3 gånger lättare än stålfälgar. Stålfälgar är billigare jämfört med några av de legeringar som är ganska dyra. Tvådelad legeringar kallas modulär är mycket starka och lätta i vikt. Nackdelen är att de böjer lätt, och reparera dem är svårt. De är billiga, och används för de flesta bilar. Smidda aluminiumlegeringar är de bästa och dyraste hjul. De är starkare än stål och lättare än aluminiumfälgar. Kolfiber är extremt lätt, men är benägen att gå sönder och mycket dyrt.

Sammanfattning:1. Stålfälgar är billigare och starkare än legeringar.

2. Metallfälgar är dyrare och lättare än stål.

3. Stålfälgar korrodera, kan målas, hamras och inte böja lätt.

4. Metallfälgar inte korroderar och inte böja, men deras nackdel är att de kan bryta.