Skillnaden mellan aluminium och gjutjärnAluminium vs gjutjärn

Aluminium och järn är två mycket olika typer av metall, helt skiljer sig från varandra, som uppvisar en array av olika egenskaper. En av de första skillnader som du 'll meddelande mellan de två skulle bli betydande avvikelse när det gäller deras vikt. Gjutjärn är säkert mycket tyngre än aluminium. På grund av det faktum att aluminium är så lätt, är det ofta används i byggnaden alla typer av maskiner samt bilar. nu ska vi ta en närmare titt på varje typ av metall?

Gjutjärn eller grått järn, som det ibland kallas, är en del av ganska stor grupp av legeringar som förvandlar fast ämne genom en eutektisk. Ett sätt att identifiera vilka legering du 're tittar på är genom färgen på dess brutna ytan. Det finns en typ som' s hänvisas till som en vitt gjutjärn på grund av den vita ytan som visar när det brister. Grått gjutjärn, som namnet antyder, har en grå sprucken yta. Som för styrka, gör gjutjärn har en tendens att vara spröda. Det enda undantaget skulle vara smidbara gjutjärn, som har en betydligt lägre smältpunkt, gjutbarhet, god flytbarhet, slitstyrka, utmärkt bearbetbarhet och beständighet mot deformation. Det är därför denna typ av gjutjärn används ofta som ett konstruktionsmaterial med en mängd olika tillämpningar.

Detta innefattar skapandet av bildelar, rör, olika maskiner, cylinderblock, cylinderhuvuden samt växellåda fall trots att dess användning signifikant har minskat under åren.

Aluminium, å andra sidan, är en av de vanligast förekommande metaller som finns i jorden 'skorpan. Som en fråga om själva verket ca 8% av jordens' tillverkas s fast yta som består av aluminium. Det är dock alltför kemiskt reaktiv att inträffa som en fri metall i naturen. I stället skulle man finna det blandas med ca 270 olika mineraler som den främsta källan vara bauxitmalm. Förutom att vara känd för att ha en låg densitet, är aluminium också anmärkningsvärt för att kunna vilar korrosion. På grund av detta, har det blivit en viktig komponent när det gäller att skapa många olika saker som används i bygg, transport och även flygindustrin. En annan fantastisk lite om aluminium är det faktum att det är bland de bästa termiska och elektriska ledare. Som i själva verket, har den förmågan att bli en supraledare.Aluminium, till skillnad från de flesta andra metaller, är omagnetiskt samt vara gnistfria. Också, desto starkare ett stycke aluminium blir, desto mindre korrosionsbeständig blir den. Det samma gäller för när vattenhaltiga salter är närvarande.

Nu när du har en ganska bra uppfattning om skillnaderna mellan de två, låt 's prata om hur man kan tala om en från den andra. Som tidigare nämnts, är aluminium omagnetiskt och som sådan, är detta det första testet som du bör göra . en enkel magnet eller en kompassnål inte skulle påverkas av ett stycke aluminium. detta är dock raka motsatsen när det gäller gjutjärn som båda skulle lockas till det. när det gäller oxidation tenderar gjutjärn att oxidera snabbare när de utsätts för fuktig eller fuktig luft. den kommer att fortsätta att oxidera om du lämnar det utsätts för väder och vind. Å andra sidan, aluminium ofta skulle bli belagda med ett osynligt skikt av aluminiumoxid som i sin tur skyddar den från oxiderande ytterligare. Gör kom ihåg att det finns vissa behandlingar som kan göras för att gjutjärn bitar för att hindra dem från att oxidera lätt. kom ihåg att be din leverantör om det.

Sammanfattning:
Aluminium är lättare i densitet jämfört med gjutjärn.
Aluminium är den vanligast förekommande metallen som finns i jorden 'yta.